1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Simo

Sähkökatkot jatkuvat Simossa – puhdas vesi kulkee

Simossa osa sähköistä saatiin palautettua torstaina, mutta edelleen ainakin Simoniemen ja Maksniemen välisellä alueella sähköt ovat poikki. Myös Keminmaassa on useita sähkökatkoja.

Kuva: Kimmo Hiltula / Yle

Sähköt ovat poikki edelleen perjantaina ainakin Simossa Simoniemi-Maksniemi välisellä alueella.

Osa Simon Rantakairan sähköverkon sähkövioista saatiin korjattua torstaina. Sähkölaitospäälliikkö Sami Tiiro sanoo, että korjaustöitä jatketaan perjantaina ja vielä noin 300 käyttöpaikkaa on sähköttä. Lumen paljous hidastaa korjaustöitä.

– Yöllä lopetimme työt ja tulimme lepäämään. Heti päivän valjettua jatkamme korjaamista ja Kemin Energialta on tulossa myös apuvoimia tällä päivälle, Tiiro sanoo perjantaiaamuna.

Torstaina iltapäivällä myös puhdas vesi saatiin liikkeelle, mutta osa jätevesipumpuista ei vielä toimi kertoo Simon vesilaitoksen toimitusjohtaja Kauko Määttä.

– Haimme tänne vesilaitokselle kaksi aggregaattia, mutta kumpaakaan ei ole tarvittu yön aikana ollenkaan. Jätevesipuppaamot eivät toimi varsinkaan Maksniemen alueella, joten siellä veden käyttöä kannattaa välttää jos sähköt ovat poikki, Määttä sanoo.

Torniossa sähkökatko Kourilehdossa – Keminmaassa useita katkoja

Torniossa sähköt saatiin palautettua torstaina puoliltaöin. Puu kaatui kuitenkin jälleen sähkölinjan päälle ja sähköt menivät poikki perjantaiaamuna kello viideltä Kourilehdon alueella.

– Vika saadaan korjattua todennäköisesti aamukahdeksaan mennessä, Tornion Energiasta kerrotaan.

Keminmaassa sähköt ovat edelleen poikki Sompujärvellä, Ilmolassa, Viitakoskella ja Törmässä.

– Viat on löydetty ja niitä korjataan parhaillaan, kertoo Keminmaan Energian vikapäivystäjä.

edit. Lisätty Sami Tiiron kommentti klo 8:05