1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vankeus

Raivoava mies poltti ja hakkasi autoja – tuomittiin vankilaan

Miehen silmitön raivokohtaus johti isoihin vahinkoihin ja vankeustuomioon Rovaniemellä. Mies oli rusikoinut autoja ja sytyttänyt niitä tuleen.

vankeus

Tapaus sattui Rovaniemellä heinäkuisena aamuyönä vuonna 2013. 40-vuotias mies oli paiskonut pihassa olleita autoja isolla kukkaruukuilla, lasten polkupyörillä ja peräkärryn laudoilla. Hän sytytti lopulta kolme autoa tuleen.

Mies herättänyt metelillään talojen asukkaat. Riehuja oli huutanut aikovansa myös ammuskella. Toisessa talossa asuvan perheen isä oli saanut sammutettua tulipalot ja onnistunut estämään tulen leviämisen aivan autojen lähietäisyydellä olleeseen omakotitaloon. Isän onnistui taltuttaa riehuja ja kaataa hänet maahan.

Miehen aiheuttamien tuhojen hinta nousi 42 300 euroon.

Hän tunnusti tekonsa oikeudessa. Lapin käräjäoikeus tuomisi miehelle kymmenen kuukautta vankeutta. Tuomio tuli kahdesta törkeästä vahingonteosta, kolmesta vahingonteosta ja kolmesta kotirauhan rikkomisesta. Mies tuomittiin ehdottomaan vankeuteen, koska hänellä oli rikollinen tausta.

Tuomittu valitti Rovaniemen hovioikeuteen. Hän piti tuomiotaan liian ankarana. Miehen mukaan kysymys oli ollut yksittäisen baari-illan jälkeisistä tapahtumista, jota hän ei ole osannut itsekään jälkeenpäin selittää. Hän vetosi myös siihen, että ehdottoman vankeusrangaistuksen määrääminen veisi häneltä myös vakituisen työpaikan.

Hovioikeus tutki käräjäoikeuden ratkaisun, mutta ei kuitenkaan muuttanut tuomiota.

Lue seuraavaksi