Puolustusvoimat uudistaa rynnäkköpanssarivaunuja 35 miljoonalla

Hankintasopimuksen työllistävä vaikutus on noin 50 henkilötyövuotta, puolustusministeriö kertoo. Modernisointi koskee noin sataa BMP-2-rynnäkköpanssarivaunua.

Kotimaa

BMP-2-rynnäkköpanssarivaunujen modernisointi alkaa, puolustusministeriö tiedottaa (siirryt toiseen palveluun). Ministeriön mukaan puolustusministeri Carl Haglund (r.) on perjantaisella päätöksellään valtuuttanut Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen hankkimaan rynnäkköpanssarivaunujen modernisoinnin suomalaiselta Conlogilta.

Hankintasopimuksen arvonlisäverollinen kokonaisarvo on optioineen runsaat 35 miljoonaa euroa, tiedotteessa kerrotaan. Sen työllistävä vaikutus on noin 50 henkilötyövuotta.

Noin sataan BMP-2-rynnäkköpanssarivaunuun tehdään puolustusministeriön mukaan "elinjaksopäivitykset". Ne varustetaan muun muassa nykyaikaisilla ampujan ja ajajan pimeänäkölaitteilla ja naamiointijärjestelmällä.

Päivitykset ajoittuvat vuosille 2015–2019, ja ne turvaavat rynnäkköpanssarivaunujen suorituskyvyn ja käytettävyyden vähintään 2030-luvulle asti, ministeriö toteaa. Maavoimien nettisivujen (siirryt toiseen palveluun) mukaan BMP-2 on neuvostoliittolaisvalmisteinen rynnäkköpanssarivaunu ja niitä on hankittu Suomeen vuosina 1988–1992.