Putaan koululaiset lupaavat välittää – tempaisivat vauhdikkaan esityksen vanhuksille

Ylen Lupa välittää -kampanja innoitti torniolaisen Putaan koulun oppilaat järjestämään esityksen palvelutalojen asukkaille. Esityksessä yleisö vietiin historiassa takaisin muun muassa rasvaretkille Haaparantaan. Myös letkajenkka ja yhteislaulu ilostuttivat ikäihmisten mieltä.

Kotimaa
Putaan koulun nuorten esitys.
Heidi Hannukainen / Yle

Torniossa palvelutalo Saarenvireen asukkaiden perjantaipäivä alkoi nuorten järjestämällä esityksellä. Putaan koulun kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaiset ilmaisutaidon oppilaat veivät yleisön takaisin muistelemaan menneitä runojen, laulujen ja sketsien kautta.

Yleisö seurasi tarkkaavaisena mitä esityksessä seuraavaksi tapahtuu. Lavalla pyörähtivät muun muassa Olavi Virta, joka lauloi kaikille tutun "Hopeinen kuu". Myös Urho Kekkonen kävi tervehtimässä kansalaisia.

– Olipa ihanaa ja virkistävää katsella reippaita nuoria, Aulikki Niittyviita kiittelee.

– Nousin jo hieman penkistä ylös kun meinasin lähteä letkajenkkaan mukaan. Olin nuorena kova tanssimaan, Olavi Lanhdenranta naurahtaa vierestä.

Muutkin koulut mukaan

Esityksessä mukana olleet Sebastian Nyman ja Juulia Hyttinen kannustavat muitakin alueen koululaisia vierailemaan palvelutaloissa.

– On tosi tärkeää muistaa ikäihmisiä ja käydä katsomassa heitä. Se ei vaadi kuin omaa halua auttaa ja heittäytymistä, Juulia vinkkaa.

– Nuoret ovat aina tervetulleita, talon asukas Aulikki lisää.

Saarenvireen jälkeen esiintyjäjoukko jatkoi matkaa ilahduttamaan Koivukodin palvelutalon asukkaita.