Vapaavuori: Jos tulen valituksi Euroopan Investointipankkiin, en ole ehdolla eduskuntavaaleissa

Elinkeinoministerin mukaan asian ratkaisuun menee vielä ainakin joitakin viikkoja.

politiikka
Jan Vapaavuori.
Yle

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) ei aio asettua ehdolle kevään eduskuntavaaleissa, jos hänet valitaan Euroopan Investointipankin varapääjohtajan tehtävään. Hän puhui asiasta perjantaina eduskunnassa tiedotusvälineille.

Kokoomuksen Helsingin piiri on jo viime syksynä nimennyt Vapaavuoren ehdokkaaksi. Virallisesti ehdokashakemukset pitää jättää viimeistään maaliskuun 10. päivänä.

Vapaavuori ennakoi, että nimityksestä päätetään aikaisintaan joidenkin viikkojen kuluttua. Hän huomautti, että vaikka paikka kuuluu Suomelle, nimitys on hyväksyttävä myös muualla.

"Rinteen lausunnot rohkaisevia"

Vapaavuori kertoi keskustelleensa asiasta useita kertoja puolueensa puheenjohtajan, pääministeri Alexander Stubbin kanssa, ja saaneensa hänen tukensa. Nimityksen esittelee kuitenkin hallituksessa valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.). Vapaavuori sanoi lukeneensa Rinteen lausuntoja asiasta ja pitävänsä niitä "monella tapaa rohkaisevina".

Vapaavuori vakuutti, ettei hänen lähtönsä liity millään tavalla kokoomuksen tilanteeseen, esimerkiksi kannatuksen roimaan laskuun. Hän sanoi myös osallistuvansa puolueensa eduskuntavaalikampanjaan, vaikkei olisikaan itse ehdokkaana.