1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Matkakortit ja -liput

Alle 7-vuotiaat saattavat ajella kesäkuusta lähtien ilmaiseksi

Lappeenrannan paikallisliikenteessä ollaan siirtymässä valtakunnalliseen Waltti lippu- ja maksujärjestelmään. Mikäli tekninen lautakunta hyväksyy uuden järjestelmän, tulee ikäryhmiin ja matkalippujen hintoihin muutoksia.

Kuva: YLE/Etelä-Karjala

Valtakunnallista lippu- ja maksujärjestelmä Walttia esitetään Lappeenrannan paikallisliikenteessä nykyisin käytössä olevan Matkahuollon lippu- ja maksujärjestelmän tilalle. Waltti toisi muutoksia useiden lipputuotteiden hintoihin.

Esimerkiksi alle 7-vuotiaat saisivat kesäkuusta lähtien matkustaa ilmaiseksi. Nykyisen 4-11 -vuotiaiden kertalipun tilalle tulisi 7-16 -vuotiaille tarkoitettu 2,00 euron hintainen Junnu-lippu.

Uuteen järjestelmään siirtyminen nostaisi aikuisten kertalipun hintaa 3,00 eurosta 3,50 euroon. 30 päivän kaupunkilippujen hinnat sen sijaan pysyisivät ennallaan.

Waltti ei aiheuttaisi muutoksia veteraanien ja lastenvaunujen tai rattaiden kanssa liikkuvien matkustajien kustannuksiin, vaan he voisivat edelleen kulkea paikallisbusseilla maksutta. Jatkossa myös mukana kulkevat alle 7-vuotiaat lapset matkustaisivat ilmaiseksi. Tunnin vaihto-oikeuteen ei ole tulossa muutoksia.

Tekninen lautakunta päättää Waltin käyttöönotosta keskiviikkona.