Itä-Suomen kouluun ennätysmäärä hakijoita

Koulun henkilökunta pelkäsi päinvastaista Venäjän viimeaikaisten tapahtumien vuoksi. Nyt tulijoita on enemmän kuin kouluun voidaan ottaa.

Kotimaa
Lappeenrannan Itä-Suomen koulun oppilaat saivat ilmaiset tabletit käyttöönsä.
Yle

Itä-Suomen kouluun Etelä-Karjalassa on tullut tänä vuonna ennätysmäärä hakemuksia. Hakijamäärät kasvoivat tuntuvasti sekä esiopetukseen että ensimmäiselle luokalle.

Lappeenrannassa ensimmäiselle luokalle tuli noin 30 hakemusta, kun aiemmin hakijoiden määrä on ollut 25-30 välillä. Esiopetukseen oli noin 25 hakijaa, kun luku on aiemmin ollut 15-20 välillä. Imatralla suosion kasvu on ollut samansuuntaista kuin Lappeenrannassa.

Oppilaita joudutaan nyt karsimaan koulunkäynti- sekä kielellisiä valmiuksia mittaavilla valintakokeilla sekä vanhempia haastattelemalla.

Venäjän tuntemus tärkeää myös tulevaisuudessa

Itä-Suomen koulun rehtori Petri Kyyrä kertoo, että koulun henkilökunta oli pelännyt päinvastaista reagtiota Venäjän viimeaikaisten tapahtumien vuoksi. Kyyrän mukaan näyttää siltä, että vanhemmat ymmärtävät venäjän kielen ja kulttuurin merkityksen suomalisille myös tulevaisuudessa.

Valinnat Itä-Suomen kouluun valittavista ovat selvillä viimeistään helmikuun loppuun mennessä. Mikäli oppilaat eivät saa paikka Itä-Suomen koulusta, saavat he kuitenkin paikan jostakin muusta kaupungin koulusta.