Kaupunki siirtää Starczewskin pois nuorisonohjaajan tehtävästä

Jyväskylän Kristillisdemokraatit erottivat Starczewskin hiljattain puolueen jäsenyydestä kun hän antoi ymmärtää puhemies Eero Heinäluoman vaimon kuoleman olleen Jumalan rangaistus Heinäluoman homomyönteisestä kannanotosta.

Eero Heinäluoma
Jyväskylän Kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu Juhani Starczewski.
Juhani StarczewskiKristillisdemokraatit

Jyväskylän kaupunki on siirtänyt Juhani Starczewskin pois nuorisonohjaajan tehtävistä.

– Syynä ovat hänen esittämänsä näkemykset ja lausunnot sukupuolisten vähemmistöjen asemasta Suomessa. Nuorisotyössä ihmisiin suhtaudutaan tasa-arvoisesti sosiaalisesta, uskonnollisesta tai seksuaalisesta suhtautumisesta riippumatta, kertoo päätöksen tehnyt Jyväskylän nuorisojohtaja Antti Kolu.

Starczewski oli tammikuussa laajasti julkisuudessa, kun hän vihjasi nettikeskustelussa eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman (sd.) vaimon kuoleman saattaneen olla "Jumalan rangaistus" Heinäluoman homomyönteisestä kannanotosta.

Kristillisdemokraattien Jyväskylän paikallisosasto erotti Starczewskin, joka tapahtumien aikaan oli valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Starczewski on toiminut Jyväskylän kaupungin palveluksessa pitkään, nuorisonohjaajana hän ehti työskennellä viime marraskuusta saakka.

Lisäys klo 17:27: Siirrosta kertoi ensimmäisenä Keskisuomalainen.