1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ukraina

Ukrainan rauhanneuvottelut alkoivat Minskissä

Itä-Ukrainan kriisin osapuolet neuvottelevat Valko-Venäjällä. Putin, Merkel ja Hollande ovat keskustelleet Ukrainan tilanteesta puhelimitse tänään, kertoo Venäjä lausunnossaan.

Ukraina
ovesta astuvan naisen yllä pidellään sateenvarjoa
Etyjin edustaja Heidi Tagliavini saapumassa rauhanneuvotteluihin Minskissä.Epa / Tatyana Zenkovich

Itä-Ukrainan rauhanneuvotteluja yritetään jatkaa Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä. Neuvottelut alkoivat lauantaina iltapäivällä. Paikalla ovat Ukrainan, Venäjän, Itä-Ukrainan separatistien ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin edustajat. Neuvottelujen tavoitteena on tulitauon aikaansaaminen.

Ukrainaa edustaa entinen presidentti Leonid Kut_š_ma.

Neuvotteluja oli tarkoitus käydä Minskissä jo perjantaina, mutta yritys epäonnistui osapuolten kiistelyyn.

Venäjän presidentti Vladimir Putin, Ranskan presidentti François Hollande ja Saksan liittokansleri Angela Merkel keskustelivat tänään Ukrainan tilanteesta puhelimitse, Kreml tiedottaa. Sen mukaan johtajien keskustelussa ilmeni toivoa, että tulitauko olisi tosiaan keskeinen puheenaihe Minskin neuvotteluissa.

Erittäin kiivaat taistelut ovat jatkuneet Debaltseven kaupungin lähistöllä. Separatistit pyrkivät saamaan sijainniltaan tärkeän kaupungin hallintaansa.

Ukrainan mukaan 15 sen sotilasta on kuollut taisteluissa vuorokauden aikana. Lisäksi 30 sotilasta on haavoittunut, kertoi puolustusministeri Stepan Poltorak Kiovassa lauantaina.

Separatistit ovat ilmoittaneet jatkavansa hyökkäystään, jos tulitaukoneuvottelut epäonnistuvat.

Lähteet: AFP, Reuters