Isis väittää mestanneensa japanilaisen panttivangin

Kenji Goto matkusti Syyriaan tarkoituksenaan saada vapaaksi aiemmin panttivangiksi joutunut japanilainen.

Ulkomaat
Japnilainen mies näkee television kuvaruudulla japanilaisen toimittajan, Kenji Goton, joka on ollut ISISin vankina. Television uutiskuvituksessa edessä on japanilainen otsikko ja miehen takana luukussa on kätensä ylös kohottaneita, kiihkomielisiä ISIS-taistelijoita. Reunoilta näkyy sinisävyistä studiolavastetta.
Kazuhiro Nogi / AFP

Jihadistijärjestö Isis on julkaissut tänään lauantaina videon, jolla se väittää näyttävänsä japanilaisen panttivankinsa Kenji Goton mestauksen. Videolla naamioitunut mies osoittaa sanansa Japanin pääministerille Shinzo Abelle. Goto ei sano tallenteella sanaakaan. Japani pyrkii selvittämään videon aitouden, kertoo Japanin yleisradioyhtiö NHK.

Valkoinen talo kertoo, että myös Yhdysvallat selvittää videon aitoutta.

Toimittaja Kenji Goto joutui panttivangiksi lokakuussa. Hän oli Syyriassa tarkoituksenaan saada vapaaksi toinen panttivankina pidetty japanilainen, Haruna Yukawa. Sittemmin Isis vaati molemmista japanilaisista lunnaita. Pian lunnasvaatimuksen jälkeen levisi tieto, että Yukawa olisi teloitettu ja Japani vahvisti näin olevan.

Viime torstaina Isisin nimissä julkaistiin ääniviesti, jossa vaadittiin vankienvaihtoa. Viestissä uhattiin, että panttivankina oleva jordanialainen lentäjä tapetaan, ellei vaatimuksiin suostuta. Tänään julkaistussa videossa jordanialaista ei mainita.

Isis hallitsee kolmannesta Syyriasta ja Irakista.

Lähteet: AFP, AP, Reuters