Lunta ripsii keskiviikkoon asti – autoilijoilla vaikeat ajat

Seuraavan vuorokauden aikana lunta on luvassa etelärannikolle ja Kaakkois-Suomeen vielä 5–15 senttiä ja muualle maahan 2–10 senttiä. Ilmatieteen laitos varoittaa erittäin huonosta ajokelistä.

sää
Lumisen auton sivupeili.
Arja Lento

Lauantaina alkanut lumisade jatkuu edelleen. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan lumisade heikkenee, mutta jatkuu ajoittaisena keskiviikkoon asti.

Viimeisen vuorokauden aikana etelärannikolle on satanut lunta 10–15 senttiä lunta. Muualle maahan on kertynyt alle 10 senttiä.

– Lumentulo jatkuu yhtenäisesti iltapäivään asti, sanoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi Ari Mustala.

Lunta on luvassa etelärannikolle ja Kaakkois-Suomeen seuraavan vuorokauden aikana vielä 5–15 senttiä ja muualle maahan 2–10 senttiä.

Etelärannikolla lumi on märkää, mutta Mustala lupaa, että aivan vesisateeksi se ei muutu. Lämpötila saattaa etelärannikolla nousta aavistuksen plussalle sunnuntaina ja maanantaina.

Lunta sataa ajoittain vielä maanantaina ja tiistaina. Tiistaina lumisade heikkenee, mutta vielä keskiviikkona on luvassa siellä täällä heikkoa lumisadetta.

Tiistaista eteenpäin sää kylmenee ja lämpötila putoaa koko maassa pakkasen puolelle.

Ilmatieteen laitos varoittaa erittäin huonosta tai huonosta ajokelistä lähes koko maassa pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta.