Hyppää sisältöön

Kajaanin perussuomalaisten valtuustoryhmän neljä naista kiistävät naisvihan ja syrjinnän

Kajaanin kaupungin luottamustehtävissä toimivat perussuomalaisten valtuustoryhmän naiset Eila Aavakare, Eija Hakkarainen, Minna Partanen ja Helena Rissanen eivät yhdy väitteisiin, joiden mukaan naisia syrjittäisiin perussuomalaisten keskuudessa.

Kuva: Anssi Leppänen / Yle

Perussuomalaisten Eila Aavakare, Eija Hakkarainen, Minna Partanen ja Helena Rissanen ottivat kantaa Kajaanissa perussuomalaisten riveissä tapahtuvaan kuohuntaan.

Kannanotossaan Aavakare, Hakkarainen, Partanen ja Rissanen toteavat, että he kiistävät julkisuudessa esitetyt väitteet siitä, että Kajaanissa perussuomalaiset syrjisivät ja jopa vihaisivat naisia. Heidän mukaansa väitteet eivät pidä paikkaansa, vaan sekä naisia että miehiä koskevat valtuustoryhmän ja paikallisyhdistysten sisällä samat säännöt ja yhteisesti tehdyt sopimukset. Näitä noudattamalla ei ongelmia synny.

Kannanotossa todetaan, että Kajaanissa perussuomalaisten kunnallisissa luottamustoimissa olevien naisten määrä täyttää kirkkaasti tasa-arvolain säädösten vaatimukset.

Viime vuonna uutisoitiin Kajaanin kaupunginvaltuuston puheenjohtajan perussuomalaisten Jaana Sankilammen erottamisesta valtuustoryhmästä. Sankilammen mukaan syy erottamiseen olivat henkilöriidat valtuustoryhmän puheenjohtajan Toivo Kyllösen kanssa.

Lisäksi tammikuussa perussuomalaisten Kainuun piirin puheenjohtaja Maarit Nurmi erosi tehtävästään, syyksi hän kertoi piirin sisällä käydyn puheenjohtajapelin sekä vähättelyn, jota Nurmi oli naishenkilönä saanut piirissä osakseen. Samassa kuussa Ylä-Kainuun paikallisyhdistys sai tarpeekseen piirin sisällä vellovasta naisvihasta, puheenjohtajapelistä ja valtataistelusta.