Työryhmän jäsen: Porin salainen raportti julkistettava

Porin omistajaohjausta selvittäneen työryhmän ja kaupunginhallituksen jäsen Martti Lundén (sd.) sanoo toivovansa, että kaupunginhallitus julkistaa raportin. Työryhmä on tehnyt työnsä julkisuudelta piilossa.

Kotimaa
Porin lippu, vaakunakarhu
Katja Halinen / Yle

Porin omistajaohjausta ja erityisesti kaupungin johdon toimintaa kehittämisyhtiö Prizztechin yt-neuvottelujen aikana tutkinut työryhmä luovuttaa raporttinsa maanantaina iltapäivällä kaupunginhallitukselle.

Työryhmä on toiminut julkisuudelta piilossa, ja kaupunginhallitus voi itse päättää, tuoko se raportin julkisuuteen.

Porin kaupunginhallituksen jäsen Martti Lundén (sd.) toivoo, että raportti tuotaisiin kaupunginhallitukselle kirjallisena ja julkaistaisiin käsittelyn jälkeen sellaisenaan.

– Nimiä ja syitä on nostettu esiin julkisuudessa ja asia on hyvin merkityksellinen. Näillä perusteilla työryhmä perustettiin ja työryhmälle annettiin selkeä tehtävä. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että lopputuloksesta pitää antaa raportti kaupunginhallitukselle kirjallisena eikä suullisena ja sen jälkeen se pitää julkistaa, Lundén sanoo.

Ilmaa on putsattava.

Martti Lundén (sd.)

Myös perussuomalaisten kaupunginhallituksen ryhmä ilmoitti maanantaina iltapäivällä kannattavansa raportin julkistamista.

"Yksimielinen raportti julkistettava"

Lundénin mukaan raportti on yhteenveto siitä, mitä työryhmän työssä on saatu selville.

Raportti on Lundénin mukaan sisällöltään sellainen, että se ei loukkaa ketään vaan se antaa vastauksen kaupunginhallituksen kysymyksiin.

– Erilaisia asioita ja syyttelyitä on nostettu esille. Ilmaa on tältä osin putsattava. Raportin laatijat eri poliittisista ryhmistä ovat olleet yksimielisiä lopputuloksesta, Lundén sanoo.

Porin kaupungin johdon toimintaa tutkinut työryhmä päätti itse salata toimintansa. Ryhmä perusteli päätöstään Porin kaupungintalon henkilöstöraporteista aiemmin annetuilla tuomioistuinratkaisuilla.

Lisätty klo 12:03 viimeinen kappale.