"Me olemme keharikavereita" - Tule mukaan A2 Kehitysvammais-illan #kohtaamut-kampanjaan

Ajankohtainen kakkonen haastaa tästä päivästä alkaen kaikki suomalaiset kohtaamaan kehitysvammaisen ihmisen. Alla olevalta kartalta näet, missä voitte kohdata. Kerro tapaamisesta kuvalla tai videolla sosiaalisessa mediassa tunnisteella #kohtaamut.

Kotimaa
Tommi ja Aliisa
32-vuotias Aliisa Nummela ja 22-vuotias Tommi Tyynilä käyvät yhdessä leffassa, keilaamassa tai vaikka bissellä.Tommi Tyynilä

A2 Kehitysvammais-iltaan on tasan viikko. Ajankohtainen kakkonen haluaa, että tulevan viikon aikana me niin sanotut "tavalliset" tapaamme kehitysvammaisia ihmisiä. Asia on tärkeä: kehitysvammaiset ihmiset syrjäytyvät, kun heitä väistellään tai pelätään.

Tarkoitus on saada aikaan liike, jossa kohtaamme toisiamme mahdollisimman helposti ja aidosti. Sellaisina kavereina kuin kampanjan kasvot, 32-vuotias Aliisa Nummela ja 22-vuotias Tommi Tyynilä. He löysivät toisensa Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry:n keharikaveritoiminnan kautta ja ovat olleet kavereita jo kahdeksan vuotta.

– Käymme leffassa, bissellä ja keilaamassa tai laitamme yhdessä ruokaa. Siis ihan aikuisten juttuja, kertoo Aliisa Nummela.

#kohtaamut-kampanja käynnistyy tänään tiistaina 3. helmikuuta eli viikkoa ennen A2 Kehitysvammais-iltaa ja jatkuu myös illan jälkeen.

Alla olevalta kartalta näet, missä voit kohdata kehitysvammaisen ihmisen. Voit myös lisätä kartalle uuden tapahtuman. Kohtaamisia voi toteuttaa missä tahansa, kuten esimerkiksi kahviloissa, kirjastoissa tai lenkkipoluilla - vain mielikuvitus on rajana.

Jakakaa kuva ja pieni kertomus tapaamisestanne Twitterissä ja/tai Instagramissa tunnuksella #kohtaamut. Voitte myös kuvata lyhyen Instagram-videon, jossa kerrotte terveisenne tai kysymyksenne A2 Kehitysvammais-iltaan. Parhaat videoterveiset näytämme suorassa televisiolähetyksessä.

A2 Kehitysvammais-ilta tiistaina 10. helmikuuta TV2:ssa alkaen klo 21.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.