Charlie Hebdo lykkää ilmestymistään – "työntekijät surevat ja ovat väsyneitä"

Terrori-iskun kohteeksi 7. tammikuuta joutunut ranskalainen satiirilehti ilmestyi jättipainoksena jo viikko iskun jälkeen, mutta nyt lehden seuraavaa numeroa joudutaan odottamaan.

Ulkomaat
Charlie Hebdo lehti.
YOAN VALAT / EPA

Terrori-iskun kohteeksi 7. tammikuuta joutunut ranskalainen satiirilehti Charlie Hebdo lykkää ilmestymistään, koska työntekijät tarvitsevat aikaa toipua 12 ihmishenkeä vaatineesta iskusta.

Lehden tiedotusvastaajan Anne Hommelin mukaan työntekijät surevat ja ovat väsyneitä. He tarvitsevat aikaa eivätkä ole valmiita, sanoo muun muassa Le Parisien -lehden lainaama Hommel.

Lehti ei ilmesty ainakaan 4. helmikuuta eikä 11. helmikuuta.

Päätoimittaja Gérard Biardin mukaan varmaa on kuitenkin, että Charlie Hebdo tulee jatkamaan ilmestymistään.

Charlie Hebdo ilmestyi uudelleen jo viikko terrori-iskujen jälkeen ja tuolloin jättipainoksena. Lehden painos oli seitsemän miljoonaa, kun se ennen iskua oli normaalisti 60 000. Iskun jälkeen pelkästään lehden tilaajien määrä on noussut yli 120 000:een, lehden edustaja Patrick Pelloux kertoo televisioyhtiö RTL:n mukaan.

Työntekijät joutuivat iskun vuoksi tekemään tammikuun 14. päivän lehden lainatiloissa, jotka tarjosi Libération-lehti. Pelloux perusteli nopeaa ilmestymistä sillä, että he haluavat tehdä lehden osoittaakseen, ettei typeryys voita.

Charlie Hebdon toimitukseen Pariisissa tunkeutuneet hyökkääjät tappoivat kahdeksan lehden työntekijää, kaksi poliisia, yhden siivojan ja yhden vierailijan.