Poliisi epäilee henkirikosta: Lenkille lähtenyt tyttö löytyi kuolleena palaneesta ladosta

Poliisi uskoo löytäneensä perjantaina kadonneen porilaistytön ruumiin. Tyttö katosi lähdettyään iltalenkille Porin Metallinkylän alueella. Poliisi löysi ruumiin palaneesta ladosta Kokemäeltä.

Kotimaa
poliisin eristysnauha palopaikalla
Katja Halinen / Yle

Porista kadonnut lenkkeilijätyttö on mahdollisesti löytynyt kuolleena Kokemäeltä. Poliisi löysi Valtatie 11:n lähistöllä palaneesta ladosta ruumiin, jota ei ole vielä tunnistettu varmuudella.

Kokemäen poliisi tutkii tapausta henkirikoksena. Tapauksen johdosta on pidätetty 25-vuotias mies, jonka osallisuutta tapahtumiin selvitetään. Alun perin poliisi kertoi pidätetyn olevan 35-vuotias, mutta korjasi tietoa maanantaina iltapäivällä.

– Mies otettiin kiinni lauantaina ja nyt hänet on pidätetty. Tällaisessa tutkinnassa pyritään matalalla kynnyksellä selvittämään henkilön mahdollinen osuus tapahtumiin. Tämän enempää en voi asiaa tässä vaiheessa kommentoida, kertoo komisario Matti Ala-Haavisto Kokemäen poliisista.

Ala-Haavisto kuvailee tutkintaa hyvin vaikeaksi.

– Tässä on varmasti haastetta. Ei tämä ihan niitä helpoimpia ole, hän toteaa.

17-vuotias tyttö katosi perjantai-iltana kello 19 jälkeen, kun hän lähti kotoaan lenkille Porin Metallinkylän alueella. Kokemäellä paloi samana iltana noin kello 23 kaksi rakennusta maan tasalle. Palojätteiden seasta löytyi jälkisammutustöiden yhteydessä pahoin palanut ruumis.