Kesäduunia tarjolla taantumasta huolimatta

Tiukasta taloustilanteesta huolimatta useimmat työnantajat ovat sitoutuneet palkkaamaan kesätyöntekijöitä. Keski-Suomessakin kesätyöpaikkoja riittää arviolta 5000-6000 tuhannelle nuorelle. Jyväskylässä ja Jämsässä kaupunkien kesätyöhaku käynnistyi tänään.

kesätyö
Puistotyöntekijä kitkee rikkaruohoja
Antti Kolppo / Yle

Jyväskylän kaupunki tarjoaa tänä vuonna yli 250 kesätyöpaikkaa. Näistä noin puolet on suunnattu opiskelijoille ja puolet 90-luvun lopussa syntyneille. Paikat arvotaan, ja työn kesto on kaksi viikkoa.

Kesätyöntekijä voi työskennellä esimerkiksi viher- tai maastomittaustöissä, liikunta-alueiden valvojana, avustajana terveyspalveluissa tai lasten ja vanhusten hoidossa.

Jyväskylän kaupungin kesätyötä voi hakea osoitteessa www.jyvaskyla.fi/rekrytointi/kesatyo (siirryt toiseen palveluun).

Myös Jämsässä on haettavana 150 kesätyöpaikkaa kaupungilla, kaupungin tukemissa kesätyösetelipaikoissa sekä Jämsän 4H-yhdistyksellä. Kesätyötä tarjotaan 15–20 -vuotiaille nuorille koululaisille ja opiskelijoille.

Hakulomakkeen voi täyttää verkossa http://www.jamsa.fi/fi/tyo-ja-elinkeino/kesatyot (siirryt toiseen palveluun).

Kesäduunari-kampanja jakaa tietoa

Jyväskylässä on polkaistu liikkeelle SAK:n valtakunnallinen Kesäduunari-kampanja. Parin viikon aikana tavoitetaan noin 2 500 opiskelijaa ammattiopistossa ja lukioissa.

– Rehtoreiden ja opinto-ohjaajien toive on, että opiskelijoille kerrataan paitsi työelämän oikeuksia, myös velvollisuuksia. Nuoret tarvitsevat hyvät pohjatiedot hakiessaan ensimmäisiä omia kokemuksiaan palkkatyöstä, kertoo SAK:n aluejohtaja Ahti Ruoppila.

Vaikka taantuma koettelee, useimmat työnantajat ovat SAK:n mukaan sitoutuneet palkkaamaan kesätyöntekijöitä.

– Varma arvio on, että semmoinen 5 000 - 6 000 kesätyöpaikkaa täällä Keski-Suomessakin on, eri mittaisia kesätöitä. Kaikki työthän ei ole aina julkisesti nähtävillä, että on niin sanottuja piilotyöpaikkoja. Sen takia nuorten kannattaa käydä aktiivisesti kolkuttelemassa eri kokoisten yritysten ja työpaikkojen ovia ja kysellä, että pääsiskö tänne mahdollisesti kesätöihin, Ruoppila muistuttaa.