Machomiehet saivat kurinpalautusta äideiltään Perussa

Naisten seksuaalisesta häirinnästä on noussut myrskyisä kampanja sosiaalisessa mediassa. Ympäri maailmaa levinnyt keskustelu lähti liikkeelle Perussa kuvatusta videosta, jossa miehet huutelivat kadulla kaksimielisiä juttuja valeasuihin pukeutuneille äideilleen.

Ulkomaat
Kuva Youtube -videosta.
Äiti läksytti hänelle kaksimielisiä juttuja huudellutta poikaansa kadulla.Youtube

Perussa on keskusteltu vilkkaasti naisten häirinnästä. Nettilehdissä, esim. Huffington Postissa on pyörinyt Youtube-video (siirryt toiseen palveluun), jossa kaksi äitiä kulkee Limassa kadulla poikiensa ohi. Naiset ovat suostuneet pukeutumaan mekkoon ja peruukkiin. Miehet eivät tunnista äitejään, vaan viheltävät ja huutelevat kaksimielisiä juttuja äideilleen pahaa tietämättä. Naiset paljastuvat kuitenkin miesten äideiksi ja läksyttävät poikiaan kadulla kovaäänisesti.

Videoiskun takana on muun muassa "Paremos El Acoso Callejero" (siirryt toiseen palveluun) ("Let's Stop Street Harassment"). Häirintäkohtauksilla ei ole haluttu aiheuttaa tahallisesti perheriitoja äitien ja poikien välille, vaan herättää keskustelua naisten kokemasta häirinnästä. Naiset joutuvat kokemaan seksuaalista häirintää usein myös omassa perheessään. Videon opetus on, että miesten ei kannata huudella rivouksia naisille, koska nämä saattavat olla jopa heidän äitejään ja huutelu on joka tapauksessa sopimatonta.

Limassa seitsemän kymmenestä 18–29-vuotiaasta naisesta on kokenut jonkinlaista häirintää. Huffington Post (siirryt toiseen palveluun) keräsi miesten "heittoja" kadulta. Twitterissä miesten kaksimielisyyksiä on kerätty aihetunnisteella #ThatsWhatHeSaid. (siirryt toiseen palveluun)

Seksuaalinen häirintä on tarkoituksellista, ei-toivottua, yksipuolista seksuaalisväritteistä käyttäytymistä tai sukupuoleen perustuvaa syrjintää. Se voi olla fyysistä koskettelua tai puhetta, jonka kohde tuntee vastenmieliseksi. Asialle on omistettu lukuisia sivustoja, kuten Stop Street Harassment (siirryt toiseen palveluun) ja videoita.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.