Moventaksella pyyhkii taas hyvin

Tuulivaihdevalmistaja Moventas Gears näyttää päässeen vaikeiden aikojen yli. Yrityssaneerauksen läpikäyneen vientiyhtiön näkymät ovat selvästi viime vuosia valoisammat. Jyväskylään on jopa palkattu lisää työntekijöitä.

Moventas
Moventas -työasu
YLE Keski-Suomi

Jyväskylässä pääpaikkaansa pitävä Moventas Gears nosti viime vuonna liikevaihtonsa 115 miljoonaan euroon, ja aikoo takoa sen päälle tänä vuonna vielä parikymmentä miljoonaa euroa lisää.

– Vuosi 2014 oli meille hyvä, saatiin liikevaihto yli tuplattua edellisvuodesta, ja kannattavuuteen myös roima parannus, et kyllä meillä on nyt ihan hyvät näkymät ja tilauskantaakin on hyvin syksylle asti. Isoista kaupoista neuvotellaan loppuvuoteen, kertoo toimitusjohtaja Arto Lahtela.

Vuoden takaisten yt-neuvottelujen tuloksena Moventas irtisanoi 65 työntekijää. Nyt Jyväskylässä töitä tekee 330 henkilöä.

– Meidän väkimäärä on Jyväskylässä suurempi kuin ennen edellisiä yt-neuvotteluja. Ollaan palkattu tuottavaa henkilökuntaa hieman enemmän kuin silloin irtisanottiin, Lahtela jatkaa.

Moventas Gears on yksi maailman neljästä suurimmasta tuulivaihdevalmistajasta. Kaikki Jyväskylässä valmistetut vaihteet menevät vientiin. Näillä näkymin tuulivoimaa rakennetaan maailmalla tänä vuonna kymmeneksen enemmän kuin viime vuonna.

_Toimitusjohtaja Arto Lahtelaa haastatteli Jaana Polamo. _