Saamelaislapset ja -nuoret ovat vip-vieraina Tavastialla saamelaisten kansallispäivänä

City-Sámit -yhdistys järjestää Tavastia-klubilla Helsingin keskustassa päivätapahtuman saamelaisten kansallispäivänä 6.2. Päiväklubilla esiintyvät muun muassa Ailu Valle ja Paleface. Tapahtuman järjestäjä Mari Korpimäki toivoo, että tapahtuma tukee saamelaislasten ja -nuorten identiteettiä.

Kuva: Vesa Toppari / Yle Sápmi

Lapsilla on tärkeä asema saamelaisten kansallispäivänä päiväklubilla Helsingissä. City-Sámit -yhdistys järjestää Tavastia-klubilla pääkaupungin keskustassa alkoholittoman ja ikärajattoman päivätapahtuman.

Sápmi-päiväklubi on kaikille avoin. Lapset ovat kuitenkin tämän juhlatapahtuman vip-vieraita ja pääsevät sisälle ennen kuin ovet aukaistaan muille vieraille.

– Meidän vip-vieraanamme ovat saamelaisnuoret ja -lapset ja heidän luokkansa ja päiväkotiryhmänsä. Tarjoamme heille mahdollisuuden tavata saamelaisartisteja ja toisiaan. Uskon että tämä perjantain tilaisuus on ainutlaatuinen lapsille ja nuorille. Toivon, että tästä tulee suuri ja tärkeä hetki, joka tukee saamelaislasten ja -nuorten identiteettiä. Se on ajateltu hyvän mielen tapahtumaksi, kertoo tapahtuman järjestäjä Mari Korpimäki.

Helsingin kahden Sápmi-klubin artistit ovat Amoc, Angelit, Somby, Päivi Kuuva, Paleface ja Ailu Valle.

Paleface osallistuu vain päiväklubiin.

Kaikille avoin ja ilmainen päiväklubi järjestetään Helsingin Tavastia-klubilla saamelaisten kansallispäivänä 6.2. kello 13-16 ja iltaklubi Helsingin Musiikkitalossa kello 19.