Porin salaista raporttia kasaava työryhmä perusteellisena: "Kuulemiset kestivät tuntikausia"

Porin kaupunginhallitus käsittelee maanantaina iltapäivällä työryhmän omistajaohjauksesta tekemää salaista raporttia. Monista toiveista huolimatta raportti esiteltiin kaupunginhallitukselle suullisena, kertoo työryhmän jäsen Ismo Läntinen (ps.).

Kotimaa
Porin vaakuna
Katja Halinen / Yle

Porin kaupunginhallitus on saanut omistajaohjausta tutkineen työryhmän salaisen raportin pelkästään suullisena. Raportin esitteli työryhmän puheenjohtaja Sampsa Kataja (kok.) maanantai-iltapäivällä.

Työryhmän jäsenen Ismo Läntisen (ps.) mukaan kokouksessa oli mukana työryhmästä hänen lisäkseen myös muita jäseniä kuulemassa, että raportin esittely meni oikein. Läntinen sanoo kuitenkin toivoneensa, että raportti annettaisiin kaupunginhallitukselle kirjallisena.

– Kaupunginhallituksen on vaikea tehdä johtopäätöksiä, kun se ei ole saanut raporttia kirjallisena. Raportti on mielestäni hyvä ja se on tehty huolella. Asia on erittäin tärkeä, Läntinen sanoo.

Pitkät kuulemiset

Läntisen mukaan työryhmä kuuli kymmentä henkilöä, ja osa kuulemisista kesti jopa tunteja.

Työryhmän jäsenet ovat nyt poistuneet kaupunginhallituksen kokoushuoneesta ja kaupunginhallitus käsittelee asiaa parhaillaan.

Sekä SDP:n kaupunginhallituksen jäsen Martti Lundén että perussuomalaisten kaupunginhallitusryhmä vaativat raportin esittämistä kirjallisena ja raportin julkistamista.

Kaupunginhallitus päättää kokouksessaan, mitä johtopäätöksiä se tekee raportista. Osa Porin johtavista poliitikoista on asettanut kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen aseman kyseenalaiseksi, mikä on yksi syy työryhmän asettamiselle.