Suomen suurimman väittelykilpailun voitto Rovaniemelle

Lyseonpuiston lukion joukkue on voittanut lukiolaisten valtakunnallisen Sokrates-väittelykilpailun lauantaina Helsingissä. Tapahtumajärjestäjän mukaan rovaniemeläisnuorten kisasuoritus oli kertakaikkisen loistava – joukkueelle itselleen kisamenestys tuli yllätyksenä.

Kotimaa
Lyseonpuiston lukion voitokas väittelyjoukkue ja opettaja Salomo Juupaluoma
Lyseonpuiston lukion opiskelijat Niilo Jänkälä (vas.), Elli Suutari, Jonna Laitinen, Emilia Pekkala ja Antti Regelin korjasivat Suomen suurimman väittelykilpailun voiton lauantaina Helsingissä. Opettaja Salomo Juupaluoma (keskellä) kehui joukkueen olleen enemmän kuin osiensa summa. Joukkuetta haastattelee Bikka Puoskari.

Rovaniemeläisnuorten joukkue voitti lauantaina Suomen suurimman väittelykilpailun, eli lukiolaisten Sokrates-kilpailun.

Lyseonpuiston lukiossa opiskelevat Elli Suutari, Jonna Laitinen, Emilia Pekkala, Niilo Jänkälä ja Antti Regelin eivät osanneet odottaa loistavaa kisamenestystä.

– Ei todellakaan! Tavoitteena oli, että jos alkulohkossa toisen väittelyn voittaisi. Mutta vähän tavoitteet sitten ylitettiin!

Usko omiin voittomahdollisuuksiin alkoi kuitenkin vahvistua jo kisan alkumetreillä.

– Ehkä jo heti ensimmäisessä väittelyssä, kun vastajoukkue oli aika pelottava ja aggressiivinen. Kun voitimme sen 3–0, niin sekin valoi uskoa, että ehkä tämä toimiikin!

Finaalissa itä ja pohjoinen – eliittilukiot etelässä

Kaksipäiväisen kisan järjestivät filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajien Feto ry yhdessä Helsingin yliopiston filosofian opiskelijoiden kanssa.

Etelässä kuitenkin on eniten eliittilukioita. Jotenkin se heti kiinnittää huomiota, että pohjoinen lukio voitti.

Tapio Turpeinen

Tapahtuman pääsihteeri Tapio Turpeinen luonnehtii rovaniemeläisjoukkueen kisasuoritusta upeaksi.

– Todella loistavaa väittely- ja argumentointitaitoa. Ja todella upea esiintyminen!

Kisaan osallistui 24 joukkuetta 23 lukiosta ympäri Suomen. Turpeisen mielestä on merkille pantavaa, että finaalissa olivat lopulta rovaniemeläis- ja joensuulaisjoukkueet.

– Finaalissa oli yksi joukkue pohjoisesta ja yksi joukkue idästä. Ja etelässä kuitenkin on eniten eliittilukioita. Jotenkin se heti kiinnittää huomiota, että pohjoinen lukio voitti.

Turpeisen mukaan rovaniemeläisjoukkueen voitto kielii Lyseonpuiston lukion hienosta toimintakulttuurista.