Jalonen: Poriin pitää saada ammattijohtaja

Kaupunginvaltuuston jäsen ja kansanedustaja Ari Jalonen (ps.) katsoo, että Poriin pitäisi saada ammattijohtaja. Sampsa Kataja (kok.) haluaa vielä keskustelun, haetaanko poliittisella perusteella valittavaa pormestaria vai puhdasta ammattijohtajaa.

Pori
Kansanedustajat Ari Jalonen (ps.) ja Sampsa Kataja (kok.) Yle Satakunnan Nettistudiossa 2.2.2015.
Katja Halinen / Yle

Porin kaupunginvaltuuston jäsen ja kansanedustaja Ari Jalonen (ps.) katsoo, että Poriin pitäisi saada ammattijohtaja. Jalosen mielestä kuuden vuoden määräajaksi valittava yksi kaupunginjohtaja olisi Porin kannalta paras ratkaisu.

– Kolme kaupunginjohtajan virkaa pitäisi lopettaa ja tilalle pitäisi perustaa yksi kuuden vuoden määräaikainen kaupunginjohtajan virka. Palkan pitäisi olla semmoinen, että siihen saadaan oikeita asiantuntijoita. Hän olisi nimenomaan ammattijohtaja, ei poliittisesti valittu, Jalonen sanoo.

Porin kaupungin johtamista tarkastellaan uudestaan, jos ja kun Porin seudulla tehdään kuntaliitos. Sampsa Kataja (kok.) haluaa vielä keskustelun, haetaanko poliittisella perusteella valittavaa pormestaria vai puhdasta ammattijohtajaa.

– Tässä on eri vaihtoehtoja. Kun uuden kaupungin johtajapaikka tulee auki, on linjattava, onko tehtävä poliittisluontoinen vai haetaanko puhdasta ammattijohtajaa. Tämä keskustelu on vielä ihan alkutekijöissään, Kataja sanoo Yle Satakunnan Nettistudiossa.