Helsingin kaupunki ei innostunut esitetystä metropolihankkeesta

Kaupunginhallitus otti esitykseen kriittisen kannan äänin 10-5. Hallituksen puheenjohtajan mukaan esitetty malli lisäisi byrokratiaa.

Kotimaa
Metropolihallinto,
Yle

Maanantai-iltana kokoontunut Helsingin kaupunginhallitus on ottanut metropolihallinnon lakiluonnokseen kielteisen kannan. Kaupunginhallitus perustelee kantaansa uudistuksen tuomalla lisäbyrokratialla.

Kaupunginhallituksen enemmistö oli mahdollisesta uudistuksesta samaa mieltä kuin kaupunginjohtaja Jussi Pajunenkin. Kaupunginhallitus äänesti kannasta luvuin 10-5.

Yksi kriittisen kannan puolesta äänestäneistä oli hallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki.

– Katsottiin, että ei ole ehkä perusteltua tuoda tälle alueelle sellaista metropolihallintoa, mitä lakiehdotus ehdottaa, Rauhamäki muotoilee.

Rauhamäen mukaan nykyisellä hallituksen esityksellä ei tavoiteta niitä etuja maankäytölle, asumiselle ja liikenteelle, joita sillä alkujaan tavoiteltiin. Aikataulua hän pitää niin ikään huonona.

– Oma henkilökohtainen kantani on, että hallituksen ei pitäisi viedä esitystä eduskuntaan. Tämä seutu ei tarvitse lisäbyrokratiaa tai lisähallintoa ratkaistakseen näitä ongelmia, vaan oikeasti sellaisia toimielimiä, jos niitä muodostetaan, joilla oikeasti on valtaa puuttua asioihin, Rauhamäki sanoo.