Ely-keskusjohtaja Kuopion sellutehtaasta: "Kaikki tehdään, jotta hanke voi toteutua"

Muun muassa lupa- ja rahoitusasioita hoitavan Pohjois-Savon ely-keskuksen ylijohtaja Kari Virranta sanoo viranomaisten huolehtivan osaltaan siitä, että Kuopion sellutehdashanke pääsee etenemään jouhevasti. Virranta muistuttaa kuitenkin, että hanke on vasta aluillaan.

Kuva: Tommi Parkkinen / Yle

Pohjois-Savon ely-keskuksen ylijohtaja Kari Virranta arvioi, että viranomaisten yhteistyö tulee toimimaan hyvin, jos Kuopioon suunnitellun uuden sellutehtaan lupaprosessi laitetaan odotetusti liikkeelle.

– Tätä asiaa on hiukan tutkailtu viranomaisten kesken ja luulen, että asiassa pystytään etenemään. Totta kai se vaatii paljon selvityksiä ja kaikkea, mutta pystytään etenemään rivakasti ja hoitamaan asiat niin kuin ne kuuluu hoitaa, Virranta selittää.

Ylijohtajan mielestä on vielä varhaista suhtautua sellutehtaaseen varmana asiana.

– Nyt puhutaan hyvin alkumetreillä olevista hankkeista. Silloin kun puhutaan 1,4 miljardin kokoluokasta, niin kyllähän rahoituksen kasaansaaminen on yksi kovia kysymyksiä ja vielä on liian aikaista puhua siitä, että kun tämä toteutuu, Virranta toppuuttelee.

Hän kuitenkin korostaa edelleen, että edellytykset sellutehtaan perustamiselle pyritään tarvittaessa luomaan hartiavoimin.

– Kaikki tehdään sen eteen, että hanke voisi toteutua, Kari Virranta toteaa.