Perussuomalaisten graffiti töhrittiin heti – "Menee ihan absurdiksi tämä touhu"

Perussuomalaisten vaalitoimistoonsa maalaama graffiti ei saanut olla paikallaan vuorokauttakaan. Ilmeisesti yön aikana graffiti on sutattu mustalla maalilla. Perussuomalaisten Sampo Terhon mukaan ilkivallalle ei anneta periksi, vaan ikkuna maalataan uusiksi.

Perussuomalaisten vaalitoimisto Helsingin Hämeentiellä töhrittiin helmikuussa 2015. Kuva: Markku Pitkänen / Yle

Perussuomalaiset esittelivät vielä maanantaina (siirryt toiseen palveluun) graffitia, joka oli maalattu koristamaan Helsingin vaalitoimiston julkisivua. Itsenäisyyspäivänä Helsingissä mellakoivia nuoria esittävä graffiti oli vastaus ilkivallan tekijöille, jotka ovat toistuvasti kivittäneet ja töhrineet Vallilassa sijaitsevan toimiston ikkunoita.

– Tätä voi pitää vaalirauhan julistuksena, julisti perussuomalaisten europarlamentaarikko Sampo Terho vielä maanantaina.

Rauha jäi lyhytaikaiseksi. Tiistaiaamuun mennessä graffitin päälle oli sutattu mustaa maalia ja valkoinen, Star Wars -elokuvista tuttua Jabba the Hutt (siirryt toiseen palveluun) -gangsteria muistuttava hahmo.

– Vaalirauha ei ilmeisesti alkanutkaan. Harmillista ja typerää, toteaa Sampo Terho nyt uutisesta kuultuaan.

Terho kuulostaa puhelimessa väsyneeltä ja lievästi huvittuneeltakin. Terho ei odottanut, että ilkivalta loppuisi graffitin julkistamiseen, mutta vastaiskun nopeus oli yllätys.

– Menee ihan absurdiksi tämä touhu. En kyllä eilen ajatellut, että se välittömästi töhrittäisiin. Joku oli ikään kuin valmiudessa odottamassa, Terho päivittelee.

Terho ei lähde arvailemaan iskun tekijöitä. Hän kuitenkin toteaa, että perussuomalaiset maalaa toimiston ikkunaan taas jotain uutta.

– Siihen laitetaan jotain uutta. Se on meille periaatekysymys, että puolue saa toimia vapaasti ja pitää vaalitoimistoaan. Emme luovuta, vaikka olisi kuinka paljon ilkivaltaa.