1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)

Eksote pitää tuumaustauon terveysturismin kanssa

Tarkoituksena on ollut myydä ulos esimerkiksi syöpähoitoja, joissa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirillä on ollut ylikapasiteettia. Nyt syöpähoitojen lääkäritilanne onkin heikentynyt ja ylimääräisiä resursseja ei enää ole.

Kuva: Yle

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote odottaa ainakin kevään eduskuntavaalien yli ennen terveysturismin eteenpäin viemistä. Yhtenä syynä tuumaustaukoon on se, että lääkäritilanne syöpähoidoissa on heikentynyt.

– Syöpähoidoissa ei lääkäreitä tahdo riittää meille itsellekään. Juuri ja juuri saamme oman alueen potilaat hoidettua, sanoo Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen.

– Henkilökuntakaan ei oikein jaksa, että tämä on jatkuvasti esillä, Itkonen sanoo.

Suomen Terveystalolle ulkoistetun silmäpolin palveluiden ulosmyynnistä keskustellaan keväällä, kun silmäpolin toiminta yhtiön hoidossa on päässyt kunnolla vauhtiin. Terveystalo aloitti silmäpolin tuottajana 12. tammikuuta Etelä-Karjalan keskussairaalan tiloissa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin perustama yksityissairaala on keskustellut yhteistyöstä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten kanssa. Yhtenä vaihtoehtona on ollut se, että yksityissairaala Hyksin Oy voisi ostaa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiriltä Eksotelta ja sen lääkäreiltä palveluita samalla tavalla kuin se ostaa palveluita Helsingin yliopistosairaala Hyksiltä ja sen henkilökunnalta.