Raision kirjaston lainattava perhevalmentaja on vuoden lastensuojeluteko

Raision kirjastosta kuka tahansa voi lainata perhevalmentajan yhtä helposti kuin kirjan. Kokeneet perhevalmentajat auttavat perheen ongelmissa heti.

Kotimaa
Kuvassa PaaPii Designin tuotteista oranssi-keltainen helistin ja puna-valkoinen kettu.
Kalle Niskala / Yle

Raision kirjasto on saanut valtakunnallisen lastensuojelupalkinnon. Vuoden 2015 kunnallisena lastensuojelutekona palkittiin lainattava perhevalmentaja.

Raision mallissa kuka tahansa voi lainata kirjastosta perheen käyttöön oman perhevalmentajan. Perhevalmentajat ovat kokeneita perhetyön ammattilaisia, jotka pystyvät auttamaan perhettä heti.

Perhevalmentajan voi lainata kirjaston asiakaspäätteeltä, kirjastovirkailijan avustuksella tai tapaamalla kirjastossa kerran viikossa päivystävää perhevalmentajaa. Neuvoja ja apua saa yhdestä paikasta, joustavasti ja kotiin tuotuna.

Raisiossa perheet kokevat avun hakemisen kynnyksen madaltuneen. Myös lapset ovat tulleet tietoisiksi palvelusta, ja he voivat itsekin ottaa auttajiin yhteyttä. Lapsilta ja nuorilta saatu palaute onkin ollut erittäin myönteistä.

Lainaa kirjastosta perhevalmentaja -toiminnassa ovat mukana Raision kaupungin perhepalvelut, Raision kirjasto, sosiaali- ja terveysministeriö sekä Turun Ammattikorkeakoulu.