Kontiolahden ampumahiihtokisoihin tarvitaan vielä yksityismajoitusta

Kisaturisteille tarvitaan vielä yksityismajoitusta Kontiolahden ampumahiihtokisojen ajaksi. Erityisen suuri tarve on muutaman päivän majoituksesta. Monilla kisavierailla ei ole mahdollisuutta majoittua viikon ajaksi Pohjois-Karjalaan.

Kontiolahti
Raija Turunen kisajulisteen edessä.JPG
Yle / Tapio Laakkonen

Muutaman päivän mittaisesta majoituksesta on tullut kyselyitä myös ulkomailta, sanoo majoitusvastaava Raija Turunen. Varausjärjestelmässä on ollut useampia kohteita vuokrattavana jo monen kuukauden ajan, mutta ne eivät ole menneet kaupaksi. Syynä on vuokra-aika ja myös melko korkea hintapyyntö. Turunen toivoo, että kansalaiset vuokraisivat asuntojaan myös lyhyemmäksi aikaa ja että hintapyyntö olisi kohtuullinen.

– Olemme suositelleet, että hinta olisi hostellitasoa, esimerkiksi 30 euroa / vuorokausi / henkilö. Näinkin siitä kertyy ihan mukava summa, esimerkiksi jos talossa on viisi makuupaikkaa, niin vuorokaudelta kertyy jo 150 euroa.

– Toivomme, että vuokraajat päivttäisivät vuokra-aikojaan ja myös tarkistaisivat hintoja, sanoo Turunen.

Turisteja tulee kaikista suunnista

Raija Turunen myös muistuttaa, että kannattaa tarjota myös Joensuusta kauampana olevia kohteita.

– Kisatureisteja tulee monesta suunnasta. Jollekin turistille vaikkapa Heinäveden suunta saattaa käydä ihan hyvin, sillä kisarupeaman jälkeen majapaikka saattaa olla niinsanotusti menomatkan varrella.

Kontiolahden Urheilijat pyörittävät kisojen aikaista yksityisten majoituspaikkojen vuokrausta. Vuokraaja ei voi valita omia asiakkaitaan, vaan vuokrasopimus tehdään majoitusvastaavien kanssa ja laitetaan tarjolle kisasivustolle.