Oulun poliisi odottaa valiokunnan päätöstä siirtymisestä Hiukkavaaraan

Oulun poliisilaitoksen siirtyminen Hiukkavaaraan on kiinni valtioneuvoston raha-asiainvaliokunnasta. Sotilasläänin esikunnan entisiin tiloihin muuttaisi vajaat 180 henkilöä.

Kotimaa
Oulun poliisilaitoksen putka
YLE

– Vielä ei tiedetä yhtään mitään, sanoo apulaispoliisipäällikkö Timo Saarela Oulun poliisilaitokselta ja lisää, että päätös Hiukkavaaraan siirtymisestä riippuu valtioneuvoston raha-asiainvaliokunnasta. Valiokunta kokoontuu yleensä keskiviikkoisin.

Saarelan mukaan Poliisihallitus ja Oulun poliisilaitos ovat laatineet jo aiemmin tarvittavat asiapaperit valiokunnan päätöksentekoa varten. Käytännössä se tarkoittaa suunnitelmia muun muassa yksiköistä, jotka Hiukkavaaraan siirtyisivät. Kaavailuissa on, että poliisi sijoittuu Pohjois-Suomen sotilasläänin esikuntarakennukseen.

– Sotkuun eli siihen, missä sotilaskotikin aikoinaan oli, Timo Saarela kuvailee.

Putkat säilyvät keskustan tuntumassa

Hiukkavaaraan on siirtymässä kaikkiaan vajaat 180 henkilöä eli Oulun pääpoliisiaseman johto, hallinnosta talous- ja henkilöstöyksikkö sekä johtokeskus.

– Lisäksi sinne sijoittuisivat Oulun liikenneyksiköt, valvonta- ja hälytyspalveluista Oulun valvonta- ja hälytysyksikkö sekä poliiseja Haukiputaalta ja Limingasta. Käytännössä siis kenttäväki, apulaispoliisipäällikkö Timo Saarela tiivistää.

Nykyisiin tiloihin Oulun Rata-aukiolle olisi siirtymässä Suojelupoliisi eli SUPO sekä osa Haukiputaan ja Limingan rikostutkijoista. Oulun keskustan tuntumassa säilyisi edelleen asiakaspalvelu eli lupapalvelut ja rikostutkinta.

– Säilytystilat eli putkat jäävät myös Rata-aukiolle.