1. yle.fi
  2. Uutiset

Räsänen sairauslomalla koko loppuviikon – ei pysyviä vammoja

Ministeri on päässyt sairaalasta tiistaina. Voimakas törmäys aiheutti ruhjeita Räsäsen rintakehään ja vatsan alueelle.

politiikka
Päivi Räsänen
Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) Ykkösaamun vieraana 18. lokakuuta.Yle

Sisäministeriön mukaan sisäministeri Päivi Räsänen sai maanantaiaamuisessa kolarissa ruhjeita rintakehään ja vatsan alueelle. Tutkimuksissa on varmistunut, ettei sisäelimissä ole vaurioita.

Autokolarin jälkeen Päivi Räsänen siirrettiin Helsinkiin Töölöön sairaalahoitoon paareilla. Hän oli yön yli sairaalassa tarkkailussa päänsäryn, huimauksen ja niskakipujen vuoksi.

Kiitän kuljettajaani taitavasta toiminnasta yllättävässä tilanteessa.

Päivi Räsänen

Räsänen ei tiedotteen mukaan saanut pysyviä tai vakavia vammoja. Ministeri on sairauslomalla koko tämän viikon ja kotiutui sairaalasta tiistaina.

– Teen alkuun kotona töitä sen mukaan kuin jaksan ja toivon, että jossakin vaiheessa viikkoa voisin jo palata työpaikalle, toteaa Räsänen tiedotteessa.

Kaakkois-Suomen poliisi kertoi tiistaina, että kahden henkilöauton kolaria tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Törmäyksessä Räsäsen virka-mersun eteen ajoi kärkikolmion takaa tullut Fiat Virolahdella valtatiellä 7. Molemmat autot vaurioituivat pahoin.

"Esirukoukset on kuultu"

– Olen kiitollinen siitä, että tästä liikenneonnettomuudesta ei seurannut kuolonuhreja eikä vakavia vammoja kenellekään. Kiitän kuljettajaani taitavasta toiminnasta yllättävässä tilanteessa. Kiitän myös lämpimästi osaavaa pelastus- ja ensihoitohenkilöstöä sekä saamaani hyvää hoitoa Kotkan keskussairaalassa ja Töölön sairaalassa, Räsänen sanoo tiedotteessa.

Räsänen kertoo saaneensa paljon kannustavia viestejä.

– Olen varma, että monissa niissä kerrotut esirukoukset on kuultu.

Edelleen työkykyä rajoittavat lievät oireet pitävät Räsäsen vielä sairauslomalla, mutta sijaisjärjestelyihin ei kuluvaksi viikoksi ryhdytä. Ministerillä on lupa työskennellä kevennetysti. Huomenna keskiviikkona sisäministeri Päivi Räsäsen on ollut määrä vastaanottaa poliisin reserviä koskeva raportti. Ainakaan tähän tilaisuuteen hän ei nyt osallistu.

Päivi Räsäsen autonkuljettaja on sisäministeriön mukaan kunnossa. Myöskään toisessa autossa ollut ei saanut vakavia vammoja, vahvistaa Kaakkois-Suomen poliisi.

Räsänen oli turman tapahtuessa matkalla virkatilaisuuteen Vaalimaan raja-asemalle. Ajokeli oli onnettomuuden aikaan liukas. Poliisin mukaan alkoholilla ei ollut osuutta tapahtuneeseen.

Risteysalueella on 60 km/h:n nopeusrajoitus.

Lue seuraavaksi