Poliisi julkisti tuntomerkit lapsia autoon houkutelleesta miehestä – selvittelyssä toinenkin tapaus

Kajaanissa poliisi selvittää kahta tapausta, joissa mies on houkutellut yhteensä kolmea 8-vuotiasta tyttöä autonsa kyytiin makeisilla ja sipseillä.

Kotimaa

Poliisin tietoon on tullut jo toinen tapaus Kajaanissa lapsia autoon houkutelleesta miehestä. Aiemmin poliisi kertoi tapauksesta, jossa Kajaanin Lehtikankaalla mies oli perjantaina pyytänyt koulumatkalla ollutta tyttöä nousemaan autonsa kyytiin. Tyttö oli kieltäytynyt lähtemästä miehen matkaan.

Nyt havaintoja pyydetään kahdesta eri tapauksesta, jotka molemmat sattuivat perjantaina kello 12–15 välillä. Ensimmäinen tapauksista sattui Kajaanin Lehtikankaalla Käpykadun ja Naavatien risteyksen lähellä ja toinen Laajankankaankatu 1 parkkipaikalla kirjaston edustalla.

Punaisella henkilöautolla liikkeellä ollut mies oli houkutellut yhteensä kolmea 8-vuotiasta tyttöä autonsa kyytiin. Poliisin tiedon mukaan miehellä oli autossaan makeisia ja sipsejä. Mies on kantasuomalainen, yli 30-vuotias ja kalju. Hänellä oli yllään siniset farkut sekä takki, jossa on vaihtelevaa vihreänmustaa kuviointia sekä edessä että takana. Toisessa tapauksessa miehellä on nähty myös punainen pipo.

Poliisi kaipaa havaintoja tapauksesta päivystyksen virka-aikana numeroon 0295 41 6520. Vihjeitä voi laittaa myös sähköpostilla tutkinta.kajaani@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun). Havaintoja voi ilmoittaa lisäksi yleiseen hätänumeroon.

Poliisi muistuttaa edelleen vanhempia siitä, että lapsia on tärkeää neuvoa ja varoittaa siitä, ettei vieraiden matkaan lähdetä ja että oudosti tai pelottavasti käyttäytyvistä aikuisista esimerkiksi harrastus- tai koulumatkalla, on syytä kertoa vanhemmille.