1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Porin uusi suuri kauppakeskus teettänyt töitä ammattiliitolle

Palvelualojen ammattiliitto PAM on saanut runsaasti yhteydenottoja uuden kauppakeskuksen avaamisen jälkeen Porissa. Puuvillan kauppakeskus avattiin viime vuoden loppupuolella.

Kotimaan uutiset
Porin Puuvillan laajoissa yleisötiloissa ei hissimusiikkia soiteta.
Porin Puuvillan laajoissa yleisötiloissa ei hissimusiikkia soiteta.Karri Laihonen/ Yle

Porin uuden kauppakeskuksen Puuvillan avautuminen lokakuun lopussa on tuonut lisätöitä Palvelualojen ammattiliitolle. PAMin aluetoimitsija Juha Lehtonen kertoo, että yhteydenottoja ja kysymyksiä on tullut paljon.

Lehtonen sanoo, että esimerkiksi suuren työnantajan Citymarketin ja kauppakeskuksen johdon kanssa yhteistyö sujuu hyvin. Kauppakeskuksessa on kuitenkin runsaasti monenlaisia pienempiä yrityksiä.

– Monia asioita selvitetään. Yritämme saada liikkeisiin valittua luottamusmiehiä ja työsuojeluvaltuutettuja. Tavoitteena on myös lisätä työntekijöiden tietoisuutta oikeuksistaan, Lehtonen kertoo.

Suuri kauppakeskus – paljon kysymyksiä

Ammattiliitto PAM järjestää perjantaina yhteistyössä kauppakeskuksen kanssa tapahtuman, jossa liitto yrittää tavoittee työntekijöitä.

Tapahtuma kestää puolestapäivästä iltapäiväneljään. Paikalla on myös ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin.

Kaikkein parasta on, jos ongelmiin pystytään tarttumaan mahdollisimman nopeasti ja ennakoivasti.

PAMin aluetoimitsija Juha Lehtonen

– Kaikkein parasta on, jos ongelmiin pystytään tarttumaan mahdollisimman nopeasti ja ennakoivasti. Kauppakeskuksen johdon kanssa yhteistyö sujuu onneksi hyvin, Lehtonen kiittelee.

Puuvillassa on kuutisenkymmentä liikettä. Aluetoimitsija Lehtosen mukaan Puuvillan tilanteen arvioinnissa on hyvä ottaa huomioon, että kauppakeskus liikkeineen on erittäin suuri työnantaja.

Lehtosen mukaan kauppakeskuksen kokoon nähden ongelmia ei ole ollut erityisen paljon. Työntekijät ovat kuitenkin keskimäärin nuoria, joten monella ei ole entuudestaan kovin paljon kokemusta työelämän pelisäännöistä.

Lue seuraavaksi