1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

JAKK-tutkinnalla alkaa olla kiire – yhden epäillyn syyteoikeus vanhenemassa

Aikuiskoulutuskeskus JAKKin rahoitusepäselvyyksiä koskevassa rikostutkinnassa on kaikkiaan seitsemän epäiltyä. Kuutta JAKKin entistä johtajaa epäillään törkeästä avustuspetoksesta ja kunnan ja JAKKin yhteistä tilintarkastajaa luottamusaseman väärinkäytöstä. Tilintarkastajan syyteoikeudelle on jo aiemmin haettu vuosi lisäaikaa, ja se vanhenee toukokuun loppupuolella.

Kotimaan uutiset

Aikuiskoulutuskeskus JAKKia koskevalla rikostutkinnalla alkaa olla kiire. Yhtä epäiltyä, Jalasjärven kunnan ja JAKKin tilintarkastajaa koskevan luottamusaseman väärinkäytön syyteoikeus vanhenee toukokuun loppupuolella, eli siihen mennessä myös syyttäjän on päätettävä, nostaako syytteen häntä vastaan vai ei. Tälle syyteoikeudelle on jo aiemmin haettu vuosi lisäaikaa.

Kuutta muuta epäiltyä koskevalla avustuspetossyytteellä ei ole niin kiire, mutta syyttäjä Harri Ala-Lahden mukaan tapaukset on kuitenkin käsiteltävä samassa yhteydessä. Niinpä tämäkään syyteharkinta ei voi venyä liikaa. Nämä kuusi epäiltyä ovat JAKKin entisiä johtajia.

Aikataulu on todella tiukka, sillä keskusrikospoliisi on luvannut, että esitutkinta olisi valmis ja lähtisi loppulausunnoille tämän kuun lopulla. Vasta tämän jälkeen syyttäjä saisi sen omaan syyteharkintaansa. Vertailun vuoksi samankaltaisen Adultan avustuspetosjutun syyteharkinta kesti kaksi vuotta. Tapaukseen on nimetty Ala-Lahden lisäksi myös toinen syyttäjä Pohjanmaan syyttäjänvirastosta.

Lue seuraavaksi