"Kainuun Sanomien tulostaso ei ole ollut sitä mitä on haluttu"

Alma Media Kustannuksen Kainuun lehtien kauppaa on valmisteltu jo pidemmän aikaa taustalla. Toimitusjohtajan mukaan Kainuun lehtien kannattavuus on monijakoinen asia.

media
Kainuun Sanomien toimitus Kajaanin keskustassa
Hanne Kinnunen / Yle

Kainuun Sanomien, Koti-Kajaanin, Ylä-Kainuun, Kuhmolaisen ja Sotkamo-lehden siirtyminen uuteen omistukseen on viimeistelyä vaille valmis. Kauppa kajaanilaisen Suomalaisen Lehtipainon kanssa toteutunee maaliskuussa.

– Meillä on pitkäaikainen kumppanuus paino- ja jakelutoiminnasta. Jossakin vaiheessa kumpikin osapuoli lähestyi toisiaan. En muista alku kummin päin se lähti, olemme löytäneet matkan varrella toisemme, kertoo Alma Media Kustannuksen toimitusjohtaja Kari Juutilainen.

Toimitusjohtajan mukaan Alma Media Kustannuksen omistamien Kainuun lehtien kannattavuus on hyvin monijakoinen.

– Meillä on erittäin kannattavia lehtiä. Kainuun Sanomien tulostaso ei ole ollut sitä mitä on haluttu. Tavoitetaso ei ole tyydyttänyt, sanoo Juutilainen.

Meillä on pitkäaikainen kumppanuus paino- ja jakelutoiminnasta. Jossakin vaiheessa kumpikin osapuoli lähestyi toisiaan.

Kari Juutilainen

Toimitusjohtaja kuitenkin uskoo, että mahdollinen uusi omistaja pystyy toimimaan paremmin kokonaisuuden ansiosta. Suomalainen Lehtipaino on erikoistunut sanomalehtiin ja toimii sanomalehtien varhaisjakelijana Kainuussa.

– Me olemme olleet vieraassa maakunnassa, meillä ei ole täällä painoa niin kuin esimerkiksi Tampereella, sanoo Juutilainen.

Kauppahinnasta on sovittu, mutta se ei ole julkinen nyt eikä tulevaisuudessa.

– Jos ei tule yllätyksiä, niin tämä menee maaliin toivotulla tavalla.

Kari Juutilaisen mukaan muualla Suomessa ei ole tällä hetkellä keskusteltu vastaavista lehtikaupoista.

Päivitetty 4.2.2015 klo 13:23: Lisätty viimeinen virke.