Stora Ensolta suurinvestointi Varkauteen: luvassa jopa 150 työpaikkaa

Stora Enso investoi 43 miljoonaa euroa uuteen puisten rakennuselementtien tuotantolinjaan Varkaudessa. Varkauden kaupunginjohtaja Hannu Tsuparin mukaan kyse on lähes lottovoitosta Varkaudelle.

Kotimaa
Tiedotustilaisuus Stora Ensolla Varkaudessa.
Toni Pitkänen / Yle

Metsäteollisuuden investoinnit jatkuvat Pohjois-Savossa. Nyt Stora Enso on kertonut, että se investoi 43 miljoonaa euroa uuteen puisten rakennuselementtien tuotantolinjaan Varkaudessa.

Investoinnin arvioidaan tuovan Varkauden alueelle 150 uutta työpaikkaa. Tuotannon on suunniteltu alkavan ensi vuoden toisella neljänneksellä.

Varkauden kaupunginjohtaja Hannu Tsupari oli iloisesti yllättynyt uutisesta, vaikka olikin osannut tämäntyyppistä investointia Stora Ensolta. Tsupari uskoo, että Varkauden seudulta riittää osaavia työntekijöitä Stora Enson tarpeisiin.

– Varkauden työttömyys on kuitenkin lähempänä 17 prosenttia, niin jokainen uusi työpaikka on todella tärkeä. Kun syntyy kerralla sata tai 150 työpaikkaa niin johan se on melkein kuin lottovoitto Varkaudelle, Tsupari iloitsee.

Investointi perustuu viilupuun sorvaustekniikkaan, joka edistää Stora Enson asemaa maailmanlaajuisena korkealaatuisten jatkojalostettujen puuelementtien tarjoajana.

Tuotantolinjan arvioitu vuosikapasiteetti on noin 100 000 kuutiometriä valmista tuotetta eli puulevyjä. Investoinnin odotetaan tuottavan 50 miljoonan vuosittaisen liikevaihdon, kun linja käy täydellä teholla.