Stuntti-Samin jykevälle olemukselle on kysyntää elokuvissa ja teeveessä

Penkkipunnerruksen huippunimi ja voimailun ystävä Etelä-Hämeestä Janakkalasta löysi tiensä elokuva- ja tv-maailmaan Duudsonien kautta. Oppimismielessä Sami Huhtalalle kelpaavat työtehtäviksi kaikenlaiset tuotannot mainoksista pitkiin elokuviin.

viihde
Näyttelijät kuuntelevat ohjeita
Sami Huhtala (oik.) on harrastanut karatea, judoa ja krav magaa, joista on ollut hyötyä action-kohtauksissaMikko Löppönen

Sami Huhtala täyttää kaikki ulkoiset merkit. Käsivarret ovat paksun oksan paksuiset ja tatuoidut, paino huitelee yli sadan kilon eikä se koostu ylimääräisestä rasvasta. Internetistä löytyy runsaasti videoklippejä hakusanoilla "Sami Huhtala" ja "penkkipunnerrus".

Olen todella itsekriittinen ja perfektionisti

Sami Huhtala

– Olen todella itsekriittinen ja perfektionisti. Valmistaudun kaikkiin harjoituksiin ja kisoihin todella huolellisesti. Jos harkat menevät pieleen, niin kyllä pari päivää menee vähän huonoissa fiiliksissä, kertoo Sami Huhtala.

Huhtalan nimissä on useita kymmeniä penkkipunnerruksen mitalisijoja niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Elokuva- ja tv-tuotantoihin miehen tie kävi Duudsonit tuli taloon -tv-sarjan kautta. Eräässä jaksossa Sami esitti vartijaa ja sen jälkeen puhelimet alkoivat soida.

Karatesta ja judosta hyötyä action-kohtauksissa

– Kuulun Prostunt (siirryt toiseen palveluun)-nimiseen ryhmään, jonka kautta minua pyydettiin erään elokuvan promokuviin, jossa tehtiin action-kohtaus. Olen aiemmin harrastanut muun muassa karatea, judoa ja krav magaa. Kamppailulajien taustasta on ollut hyötyä. Duudson-jakson jälkeen myös oma kiinnostus alkoi herätä ja minuunkin on oltu yhteydessä enemmän, kertaa Sami Huhtala parin vuoden takaa alkanutta uutta uraa.

Koska miehen nimi alkaa löytyä jo useiden elokuvien lopputeksteistä, on syytä kysyä kaavaileeko mies näyttelijän uraa.

– En todellakaan loukkaannu, jos minua sanotaan "näyttelijäksi". Enhän minä ole koulutettu tähän. Mutta erilaisissa tuotannoissa on ollut tosi mukavaa olla mukana, sillä yleensä niissä on tosi hyvä yhteishenki. Kaikista kuuluisimmatkin näyttelijät ovat yleensä todella avuliaita ja antavat neuvoja. Tuotannossa kaikilla on oma tehtävänsä ja jokaisen panosta tarvitaan, kertoo Sami.

Suosittuja rooleja: turvamies, portsari tai vartija

– Koska olen kouluttautumaton, olen tasaisen kiinnostunut kaikesta. Haluan oppia koko ajan ja seuraan tosi tarkkaan kuvauksissa sitä, mitä ammattinäyttelijät tekevät. Seuraan käsikirjoituksesta mitä tapahtuu ja katson esimerkiksi sitä, kuinka näyttelijä valmistautuu omaan vuoroonsa, kertoo Sami Huhtala.

Ulkoisten ominaisuuksiensa ja erityisosaamisensa kautta Sami on usein vartija, portsari tai turvamies.

Kaikista kuuluisimmatkin näyttelijät ovat yleensä todella avuliaita ja antavat neuvoja

Sami Huhtala

– Minua kiinnostavat kaikenlaiset tuotannot mainoksista pitkiin elokuviin. Tärkeimpiä oppeja on ollut muun muassa se, miten ihminen asennoituu silloin, kun kamera käy tai punainen valo palaa. Ihan kuin kyseessä olisi ihan eri ihminen.

– Kuvauspäivänä on paljon odottelua, mutta minulla ei ole koskaan tylsää. Katson vaikka kuinka valoja laitetaan ja yritän ottaa oppia siitäkin, kertoo hyvässä nosteessa oleva Sami Huhtala Janakkalasta.