Jauhojärvi toipuu kisakuntoon ennen Falunia – "Mentaalisesti sitä on aina vähän sairas, jos harrastaa kestävyysurheilua"

Rasitusvamma ei vaaranna Sami Jauhojärven mitalin tavoittelua Falunin MM-kisoista. Huumori irtoaa jo hiihtäjältä, vaikka viikonlopun SM-kisat menivät penkin alle tulehtuneen olkapään vuoksi.

urheilu
Sami Jauhojärvi
Sami JauhojärviTomi Hänninen

Maastohiihtäjä Sami Jauhojärvi vakuuttaa toipuvansa kisakuntoon Falunin MM-kisoihin. Viime viikonlopun SM-kisat Jauhojärvi joutui jättämään kesken olkapäävamman vuoksi.

Tulehtunut olkapään varsi ei kuitenkaan vaaranna valmistautumista kauden pääkisoihin.

– Viime perjantaista lähtien olen ollut rasittamatta kättä, ja torstaina kokeillaan, miten käsi kestää. Tämmöisiä tapahtuu, että joku paikka rasittuu, jopa tulehtuu ja ottaa itseensä. Mutta kun riittävän ajoissa reagoi, aika nopeasti selviää normaalikuntoon, vakuuttaa Jauhojärvi.

– Mentaalisesti sitä on aina vähän sairas, jos harrastaa kestävyysurheilua, mutta muuten terveystilanne on ihan hyvä, kommentoi "Musti" tyylilleen uskollisena.

Ennen Falunin MM-koitosta edessä on vielä Östersundin maailmancup. Sotshin olympiakultamitalisti tavoittelee mitalia myös kahden viikon kuluttua alkavista hiihdon mm-kisoista.

– Mitali Falunista on ollut motivoiva tekijä tähän kauteen lähtiessä, toivottavasti sellainen myös tulee.

Jauhojärvi laskee, että ennen Falunia hän ehtii treenaamaan 60 tuntia.

– Siihen nähden, että koko ajan mennään äärirajoilla, että mitä kroppa kestää, se on ihan kiitettävä määrä, hiihtäjä muistuttaa.

Kesällä Rovaniemeltä Lahteen muuttanut hiihtäjä testaa olkapään kestävyyttä viikonloppuna uusilla kotiladuillaan.

– Tulevana lauantaina hiihdän Lahdessa kansallisissa kisoissa kympin pertsaa. Tulkaahan kannustamaan minua ja junioreita, Jauhojärvi pyytää.