1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisi käynnisti puhdistustalkoot: Vihreät kasvit pois vaatekaapeista

Satakunnan poliisin mukaan esimerkiksi Porissa on liikkeellä melko paljon marihuanaa. Poliisi ilmoitti vaatekaappien puhdistusohjelmastaan Satakunnan nettipoliisin tuoreilla Facebook-sivuilla.

Kuva: Lore Korpelainen / Yle

Satakunnan poliisi on jalkautunut myös sosiaaliseen mediaan. Satakunnan nettipoliisit -ryhmä aloitti toimintansa Facebookissa noin kuukausi sitten.

Päivityksissään nettipoliisi on jakanut kuvia kenttävalvontaryhmän työstä muun muassa jääkiekko-otteluissa, moottorikelkkapartioinnissa ja liikenteenvalvonnassa. Tavoitteena on madaltaa kynnystä ottaa yhteyttä poliisiin.

– Poliisin pitää olla siellä missä ihmisetkin. Vastaanotto on ollut pääosin myönteistä. Tykkääjiä on jo 500. Odotamme lisää kavereita, kertoo ylikonstaapeli Jouni Uusitalo.

Vihjeitä  Facebookin avulla

Tuoreimmissa päivityksissä nettipoliisi kertoo aloittaneensa Satakunnassa vaatekaappien puhdistusohjelman. Poliisin mukaan sen aikana on tarkoitus kitkeä vaatekaappeihin "pesiytyneet" cannabis sativa kasvit. 

– Tavoitteenamme on saattaa vaatekaapit jälleen siihen tarkoitukseen, mihin ne ovat tarkoitettujakin eli vaatteiden säilyttämiseen. Meille voi Facebookin kautta lähettää vihjeitä, jos tietää, että näitä kiellettyjä kasveja kasvatetaan jossain.

Uusitalon mukaan Porissa on marihuanaa liikkeellä aika paljon.

– Aika paljon on ihan mopoikäisiä jäänyt kiinni. Ei niinkään kasvattamisesta, vaan käytöstä.