1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Mikä on kaikkien aikojen mieleenjäänein Euroviisu?

Uuden Musiikin Kilpailu etsii Suomella Euroviisu-edustajaa lauantaista alkaen. Räjäyttikö ABBA vuonna 1974 Waterloollaan musiikillisen tajuntasi tai lauloiko Johnny Logan 1980-luvun edustusputkellaan tiensä sydämeesi? Vai nukuitko Kojon tahtiin pommiin 1982?

Kotimaan uutiset
Lordi esiintymässä voiton varmistuttua Euroviisujen finaalin päätteeksi Ateenassa toukokuussa 2006.
12 vuotta Lordin hirviövoiton jälkeen Suomi luottaa Saara Aaltoon ja hirviöihin.EBU

Lordi sekoitti hetkeksi Suomen voittamalla historiallisesti Eurovision laulukilpailut Ateenassa 2006 Hard Rock Hallelujah -kappaleellaan. Yksi kansallinen trauma oli voitettu, enää paikka jalkapallon arvoturnauksessa uupuu. Naapurimaahan Ruotsiin sen sijaan on menestystä aina ropissut. ABBAn jälkeen muistijälkensä ovat jättäneet muun muassa Carola Häggvist tuulikoneineen tai Herreysin mormoniveljekset kappaleellaan Diggi-loo diggi-ley.

Euroviisuvoittaja Conchita Wurst kaatoi viiime vuonna raja-aitoja.

Suomesta on viisukisaan lähdetty aina suurin odotuksin. Ei auttanut, vaikka Fredi laittoi kuinka pylly pyllyä vasten pump-pump, Kojo nukkui pommiin tai Cat Cat jätti hyvästit babylleen. Ohi Euroopalta solahtivat myös Vesa-Matti Loirin Huilumies, Pave Maijasen Yamma yamma ja Riki Sorsan ylistys Reggae-musiikille. Niin kaunis oli Jasminen ylistys taivaalle, mutta viimeiseksi jäi.

Mutta kuka muistaa Bulevardin nauravat silmät?

Mikä on sinun mielestäsi kaikkien aikojen ikimuistettavin Euroviisuesitys ja miksi. Kommentoi alle.

Lue seuraavaksi