1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Ponsse iloitsee metsäalan suurinvestoinneista: "Puuta ja koneita tarvitaan yhä enemmän"

Metsäkoneyritykset odottavat myynnin kasvua Pohjois-Savoon suunniteltujen suurinvestointien myötä. Vieremäläisen Ponssen mukaan investoinnit kertovat metsäalan piristymisestä.

talous
Metsäkoneen kylki.
Veli-Pekka Hämäläinen / Yle

Metsäteollisuuden suurinvestoinneilla uskotaan olevan positiivisia vaikutuksia metsäalan yrityksiin. Metsäkoneita valmistava vieremäläinen Ponsse uskoo, että puunkäytön lisääntyminen kasvattaa myös reilusti metsäkoneiden kysyntää.

– Meillä on ollut positiivinen vire asiasta. Jos investoinnit toteutuu, sehän tarkoittaa sitä, että puuta ja koneita tarvitaan yhä enemmän. Tarkkoja vaikutuksia on vielä kuitenkin vaikea sanoa ja onhan alalla muitakin toimijoita, miettii Ponssen myynti- ja markkinointijohtaja Jarmo Vidgrén.

Ponsse valmistaa muun muassa kuitupuun hakkuuseen kehitettyjä laitteita. Kuitupuuta käytetään sellun valmistukseen. Vieremäläisyrityksen mukaan Kuopioon suunniteltu sellutehdas on merkki siitä, että sellun kysyntä on kasvamassa ja metsäteollisuus piristymässä koko Suomessa.

Myös monet metsäteknologiayritykset Pohjois-Savon ulkopuolella ovat olleet innostuneita viime päivien investointiuutisista. Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa tehdashankkeilla uskotaan olevan välillisiä vaikutuksia yrityksiin.

Finnpulp yhtiö kertoi alkuviikosta suunnittelevansa Kuopioon 1,4 miljardin euron sellutehdasta. Stora Enso investoi puolestaan 43 miljoonaa euroa uuteen tuotantolinjaan Varkaudessa.

Lue seuraavaksi