15 yhtyeen treenikämpän vuorot jaetaan ja vaihdetaan netissä

Kajaanin Tanssimusiikkiklubin treenikämpällä riittää vuoroja omiin tarpeisiin. Klubilaiset ovat tyytyväisiä pari vuotta sitten vuokrattuihin tiloihin, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Eero Jokelainen.

kulttuuri
Vahvistin ja kitara
Yle

Vuonna 1992 perustetun Kajaanin Tanssimusiikkiklubin jäsenet ovat treenikämpän suhteen onnekkaita. Yhdistyksen puheenjohtajan Eero Jokelaisen mukaan muusikoiden harjoittelutilat ovat yleisesti Kajaanissa vähissä, mutta klubi on vuokraamiinsa tiloihin tyytyväinen.

Klubin treenikämppä on kajaanilaislähiössä vanhan ostoskeskuksen kellarikerroksessa. Noin 15 bändin tai esiintyjän käytössä oleviin tiloihin kuuluu oleskelu- ja soittohuone.

– Pienihän se on, mutta toisaalta isommasta pitäisi maksaa enemmän vuokraa. Nyt jää varoja muuhunkin toimintaan, Jokelainen sanoo.

Jokelaisen mukaan treenivuorot riittävät hyvin klubin omiin tarpeisiin, ja niiden varaaminen onnistuu yhtyeiltä kätevästi netissä. Kukin voi varata vuoron nettikalenterista, ja yhteistyö pelaa niin hyvin, että myös vuorojen vaihtaminen bändien kesken onnistuu.

Painokoneen tilalle tuli muusikoita

Tanssimusiikkiklubi joutui muuttamaan aikaisemmasta treenikämpästään pari vuotta sitten, kun kyseinen talo purettiin uudisrakennuksen tieltä. Uusi treenaustila löytyi haeskelun jälkeen, ja klubi ehti olla jo vähän aikaa Kirkkoahon koulullakin.

Treenikämppiä koetetaan kalastella vuokrayhtiöiden kellareista. Tuttavabändeilläni on kyllä tilat, mutta on eri asia, ollaanko niihin tyytyväisiä.

Eero Jokelainen

– Muutto onnistui hyvin, klubin jäsenet osallistuivat kiitettävästi tavaroiden siirtämiseen ja remontin tekemiseen. Suurin osa kävi jättämässä jonkinlaisen kädenjäljen uuteen treenikämppään, Eero Jokelainen kiittelee.

Treenikämppä oli entinen painokoneen huone, joten sitä piti remontoida aika lailla. Tiloihin täytyi rakentaa ilmastointiputkia, maalata seinät, laittaa lattiaan laminaatti sekä asentaa sähköjä ja valaistusta. Harjoitustilaa myös sisustettiin paremmin muusikoiden käyttöön sopivaksi. Sinne esimerkiksi asennettiin akustiikkalevyjä seiniin.

Yhteiset välineet vähentävät roudaamista

Haavekuva -nimisessä yhtyeessä soittava Eero Jokelainen kertoo, että hänen unelmatreenikämpässään äänentoistolaitteet ja soittimet saisivat olla aina paikallaan. Hän on kuitenkin todella tyytyväinen Tanssimusiikkiklubin nykyisiin tiloihin.

Muusikko soittaa kitaraa.
Mika Kanerva

– Bändien ei tarvitse kuljettaa mukanaan isoja tavaramääriä, sillä meillä on siellä yhteinen äänentoistolaitteisto, rummut, sähköpiano, nuottitelineet ja mikrofonit. Treenit onnistuvat siis helposti. Tila on myös lämmin, ja oleskelutila on hyvä. Siellä voi odotella treenivuoron alkua tai järjestää yhteisiä tapahtumia. Lisäksi emme häiritse ketään, kun treenikämppä on kellarikerroksessa, Eero Jokelainen sanoo.

Jokelaisen käsityksen mukaan muiden kajaanilaisbändien treenikämppätilanne ei ole yhtä hyvä.

– Kaikille ei tahdo olla pysyvää tilaa, ja treenikämppiä koetetaan kalastella vuokrayhtiöiden kellareista. Tuttavabändeilläni on kyllä tilat, mutta on eri asia, ollaanko niihin tyytyväisiä.