Lankakeräryhmä ratkaisee päiväkotien villasukkapulan

Viime vuonna vapaaehtoiset neuloivat vastasyntyneille, tänä vuonna vuorossa ovat päiväkoti-ikäiset.

langat
Naisia neulomassa.
Vapaaehtoiset neulovat villasukkia päiväkoti-ikäisille lapsille.Lotta Isomursu/ Yle

Sukkapuikkojen kilinä ja rento puheensorina käy Kemin Majakkatalossa, jonne lankakeräryhmä on kokoontunut tekemään hyvää.

Seitsemän jäsentä kutoo lahjoitetuilla langoilla pieniä villasukkia kemiläisille päiväkotilapsille.

Tarkkaa lahjoituskohdetta ei vielä tiedetä, mutta inspiraatio sukkien lahjoittamisesta tuli lankakeräryhmän jäsenen Sinikka Kähkösen ystävältä.

– Päiväkodissa työskentelevä ystäväni kertoi, että heillä on ainainen sukkapula.

Ajanvietettä ja hyväntekeväisyyttä

Reilu vuosi sitten aloittanut ryhmä on kasvanut kaksinkertaiseksi, ja tupa on täynnä kutojia. Uudet jäsenet ovat silti tervetulleita ryhmään.

– Toimintaan pääsee mukaan ihan vaan tulemalla paikalle tutustumaan, kertoo ryhmän vetäjä ja Majakkatalon vapaaehtoistyön koordinaattori Sini Hölttä.

Viime vuonna Lankakeräryhmä lahjoitti pieniä sukkia, tumppuja, pipoja ja peittoja Länsi-Pohjan keskussairaalan synnytysosastolle. Tänä vuonna villasukista täytyy tehdä hieman isompia, jotta ne mahtuvat aina esikouluikäisille saakka.

Keltanokatkin ovat tervetulleita

Sini Höltän mukaan seuraan voi liittyä, vaikkei olisikaan kutomisessa mestari, sillä tekemällä oppii.

Lankakeräryhmässä alusta asti vaikuttanut Merja Kaarretkoski näyttää kaverilleen, miten kantapään kaventaminen tapahtuu. Hän toimiikin ryhmässä usein opettajan asemassa.

– Mukava kun on tällainen ryhmä, johon voi tulla juttelemaan, tekemään käsitöitä ja tapaamaan kavereita. Minulle on aikanaan äiti opettanut paljon kutomisesta, ja nyt minä sitten jatkan sitä, iloitsee Kaarretkoski.

Lotta Isomursu, toimitusharjoittelija