Aktivistien salakuvaama vasikkatila tarkastettiin Outokummussa: "Ei laiminlyöntejä"

Kolme eläinlääkäriä teki torstaina tarkastuskäynnin aktivistien salakuvaamalle vasikkakasvattamolle Pohjois-Karjalassa. Käynnillä ei löytynyt eläinsuojelullisia laiminlyöntejä.

Kotimaa
Eläinsuojelutarkastus

Oikeutta eläimille -yhdistyksen salakuvaama vasikkatila tarkastettiin torstaina kolmen eläinlääkärin vomin. Läänineläinlääkäri Hanna Rintala Itä-Suomen aluehallintovirastosta kertoi tarkastuksen jälkeen, että tilan asiat ovat käynnin perusteella kunnossa.

- Täällä on kohtuullisen tavanomaiset olosuhteet. Vasikat olivat siistejä. Joitakin yksittäisiä yskähteleviä vasikoita tuolla oli, mikä ei ole ollenkaan poikkeuksellista vasikkakasvattamossa.Tässä tarkastuksessa emme havainneet, ettei sairastuneita vasikoita hoidettaisi, Rintala totesi.

"Osa videosta lavastettu"

Tilan omistaja Matti Varis on harmissaan tilansa salakuvaamisesta. Hän epäilee, että aktivistit ovat lavastaneet osan videosta.

- Näitä videoita pystytään myös lavastamaan ja ihmisiä hämätään Turve on silloin märkää kun siihen heittää vettä. Emme niin märkää turvetta löytäneet, kuin siinä videossa oli.

Varis myös valittelee sitä, etteivät aktivistit mitä todennäköisimmin vaihtaneet kenkiä vasikkakasvattamoon tullessaan.

- En usko, että niin tehtiin. Kengät pitää vaihtaa aina tautiriskin välttämiseksi.

Omistaja myös vakuuttaa, että hänen tilallaan sairaat vasikat saavat asianmukaista hoitoa nopeasti.

- Kyllähän siellä on aina yksiviä vasikoita, kuten lastentarhassakin on yskiviä. Asia hoidetaan heti kun se huomataan. Ja joskus joudutaan poistamaan joku yksilö, Varis kertoo.