Kirstulan huonokuntoiselle sillalle päästetään taas henkilöautot

Hämeenlinnan kaupunki ja Uudenmaan Ely-keskus ovat neuvotelleet Hämeenlinnan Kettumäen sillan peruskorjauksen aiheuttamista liikennejärjestelyistä Kirstulan sillalla. Lauantaina henkilöautot lasketaan taas Kirstulan sillalle.

Hämeenlinna
Kettumäen siltatyömaa Hämeenlinnassa.
Ilta Väänänen / Destia

Hämeenlinnan Kirstulan silta avataan taas liikenteelle lauantaista eteenpäin. Huonokuntoinen silta jouduttiin sulkemaan kun myös isot raskaat ajoneuvot ryhtyivät käyttämään siltaa sen jälkeen kun läheinen Kettumäen silta purettiin uuden sillan rakentamisen tieltä.

Hämeenlinnan kaupunki ja Uudenmaan Ely-keskus ovat neuvotelleet miten koville joutuneella Kirstulan sillalla voitaisiin liikennöintiä jatkaa.

Osapuolet saivat sovittua sillan tehostetusta talvikunnossapidosta ja joukkoliikenteen turvaamisesta sekä syntyvistä kuluista.

Henkilöautoliikenne Kirstulan sillalla sallitaan lauantaista eteenpäin, mutta raskaalla liikenteellä ei ole sillalle asiaa. Vain bussit saavat sillan yli mennä.

Kiertotieopastus moottoritien ja maantien 130 kautta säilyy ja sitä tehostetaan Pälkäneentiellä Hattulantien pohjoispuolella. Kiertotietä suositellaan käytettävän ruuhkien välttämiseksi.

Rakenteilla oleva uusi Kettumäen silta yhdistää taas jatkossa Hämeenlinnan Tiiriön kauppakeskusalueen ja Hattulan Parolan.