Jari Sillanpää tekee cheekit: Esiintyy kesällä Olympiastadionilla

Elokuussa pidettävällä konsertilla Sillanpää juhlistaa 50-vuotissyntymäpäiväänsä. Tänä vuonna tulee myös kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun laulaja valittiin tangokuninkaaksi.

kulttuuri
Jari Sillanpää
Jari Sillanpää esiintyy elokuussa Olympiastadionilla 50-vuotissyntymäpäivänään.MagnumLive Oy

Jari Sillanpäällä on takanaan tuhansia konsertteja ja isoja lavoja. Nyt laulaja valloittaa Olympiastadionin, missä hän juhlii viisikymppisiään 16. elokuuta järjestettävällä konsertilla.

Idea stadionkonserttiin lähti Tähdet, tähdet -ohjelmasta, kun yksi tuomareista sanoi näkevänsä Sillanpään esiintymässä Olympiastadionilla 40 000 ihmisen edessä.

Itse asiassa laulajan keikkamyyjä oli ollut ajatuksessa tuomarin kommenttia edellä, sillä hän oli jo varannut stadionin Sillanpäälle pari kuukautta aikaisemmin.

– Pelot, jännitykset ja ilot tulivat sen myötä. Kyllä mä pari päivää ajattelin, että ehkä se ei ole hyvä juttu. Mutta kyllä minut saatiin sitten ylipuhuttua, lomamatkalta tavoitettu Sillanpää kertoo.

– No onhan se hauska juttu. Mä olen tehnyt niin paljon erilaisia konsertteja eri paikoissa, niin kyllä stadion on haasteellisempi ja isompi.

Kakkua ja kahvia

Jari Sillanpää seuraa konsertilla Cheekiä, joka esiintyi stadionilla viime kesänä ensimmäisenä suomalaisena sooloartistina.

Shown suunnittelu on tässä vaiheessa vielä alkuvaiheessa. Sillanpää on itse mukana miettimässä shown sisältöä yhdessä tiimin kanssa, johon kuuluu muun muassa graafikoita ja lavastajia. Mukaan tulee ainakin iso bändi ja lavalla nähdään vierailevia artisteja.

Eihän ne olisi synttärit ilman kakkua ja kahvia.

Jari Sillanpää

– Olen joitakin kappaleita jo pistänyt paperille ja miettinyt, mitä siihen ympärille rakennetaan. Hyvin alkuvaiheessa tämä on vielä, mutta onhan tässä muutama kuukausi aikaa suunnitella, laulaja tuumaa.

Suomalaisartisteilla on tällä hetkellä menossa isojen konserttien buumi. Tapahtumista tehdään perinteistä konserttia suurempia elämyksiä.

Sillanpään stadionkonsertista on tehty isot syntymäpäiväjuhlat, jossa yleisölle tarjotaan kakkukahvit.

– No eihän ne ois synttärit, jos ei olisi kakkua ja kahvia, Sillanpää nauraa.

Juhlavuosi kuluu työn merkeissä

Tänä vuonna Jari Sillanpäällä on myös toinen merkkivuosi. 20 vuotta sitten hänet kruunattiin tangokuninkaaksi. Sitä laulaja juhlistaa varsinaisesti vasta stadionkonsertin jälkeen syksyllä järjestettävällä konserttikiertueella.

Ennen Olympiastadionin konserttia Sillanpää ei ehdi paljon huilata. Kevään ja kesän aikana laulaja tekee noin 60 lava- ja festarikeikkaa. Siinä samalla nauhoitetaan syksyllä julkaistava uusi levy.

– Olen todella tyytyväinen edelliseen levyyn, koska siinä oli todella hyvä uusi porukka tekemässä sitä. Uskon, että tehdään uusikin levy saman jengin kanssa. Se on vielä alkutekijöissään, mutta luultavasti siitä tulee samantyyppinen kuin edellisestä levystä.

Konsertti jää muistoihin huipentumana omalla uralla.

Jari Sillanpää

Päällimmäisenä ajatuksissa on kuitenkin Olympiastadionin keikka. Artisti jännittää, kuinka lipunmyynti lähtee käyntiin ensi viikon maanantaina 9. helmikuuta.

– No totta kai sitä jännittää. Sen näkee sitten, kun liput tulevat myyntiin.

Sillanpää odottaa konsertista myös itselleen ikimuistoista elämystä.

– Onhan se ihan uniikki tapaus ja tulee jäämään muistoihin yhtenä huipentumana omalla uralla.