1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Asunnonvaihtajat täyttävät vuokravarastot – tavarat eivät enää mahdu uuteen asuntoon

Kerrostaloasunnossa on yleensä hyvin rajallisesti säilytystilaa. Erityisesti omakotitalosta kerrostaloon muuttava joutuu pohtimaan mihin tavarapaljoutensa laittaisi. Varastojen kysyntä onkin lisääntynyt viime vuosina selvästi. Niissä säilytetään usein kausivaatteita ja harrastusvälineitä. Isommat varastot täyttyvät erityisesti moottoriajoneuvoista.

Kuva: Elina Nieminen / Yle

Porin Vuokralukaalissa on huomattu, että muutto maalta kaupunkiin näkyy varastojen kysynnässä. Toimitilavastaava Sami Sillanpään mukaan suurempiin säilytystiloihin tottuneet asukkaat tarvitsevat muuton jälkeen paikan ylimääräisille vaatteilleen ja harrastusvälineilleen.

– Esimerkiksi kausivaatteita säilytetään paljon varastossa. Talvivaatteille ei välttämättä ole tilaa vaatekaapissa ja talven tullen varastoon viedään sitten kesävaatteet. Pieniin varastoihin mahtuvat myös muun muassa urheiluvarusteet, Sillanpää toteaa.

Keskusta-alueella sijaitsevat, 10 neliömetrin suuruiset varastot ovat Sillanpään mukaan suurimmassa suosiossa. Niiden vuokrahinta vaihtelee Porissa sadan euron molemmin puolin. Myös pieniä halleja vuokrataan paljon.

– Nyt on ollut tarjolla pieniä halleja, joissa on 30 neliön varastoja. Niihin on helppo mennä ja niissä mahtuu säilyttämään isompiakin tavaroita, kuten soittimia ja ajoneuvoja, Sillanpää kertoo.