Helsinkiin suunnitteilla oleva jättimäinen hallihanke etenee – lautakunnalta vihreää valoa

Monitoimiareenan lisäksi alueelle haluttaisiin rakentaa muun muassa hotelli ja asuntoja.

Kuva: HIFK

Helsinki Garden -nimellä kulkeva HIFK:n suurhanke etenee.

Helsingin kiinteistölautakunta esittää Helsingin kaupunginhallitukselle, että Helsinki Gardenille myönnetään suunnitteluvaraus.

Jättimäinen halli on tarkoitus rakentaa Töölönlahden lähelle Mäntymäkeen. Vaihtoehtoisesti halli voidaan rakentaa Nordenskiöldinkadulle.

– Lähtökohta oli tietenkin se, että esittelijän ehdotus oli hyvin selkeä siitä, että miten tämän hallihankkeen tulisi edetä, sanoo lautakunnan puheenjohtaja Juha Hakola (kok.).

Kiinteistölautakunta teki torstain kokouksessaan esitykseen lisäyksen, joka ei kuitenkaan vaikuta kokonaisuuteen.

– Lautakunnan jäsen Tuomas Rantanen teki esitykseen lisäyksen, mutta asia etenee kuitenkin. Rantasen lisäyksessä todettiin, että toinen vaihtoehto eli Nordenskiöldinkadun vaihtoehto olisi jatkosuunnittelun kannalta realistisempi, mutta tämä ei kuitenkaan millään tavoin poista tätä Mäntymäen vaihtoehtoa, Hakola kertoo.

Monitoimiareenan lisäksi alueelle haluttaisiin rakentaa muun muassa hotelli ja asuntoja.

Hankkeen takana ovat Oy HIFK-Hockey Ab sekä seuraa lähellä olevat yksityishenkilöt. Hankkeesta vastaa Projekti GH Oy. Projekti GH:lla on aikaa suunnitelmien ja taustaselvitysten tekemiseen kesään 2016 asti. Hallia on suunniteltu jopa 11 000 katsojaa vetäväksi.

Lisäksi lautakunta velvoittaa Helsingin tilakeskusta tekemään selvityksen, miten nykyistä Nordenskiöldinkadun hallia voitaisiin jatkossa käyttää.