Poliisi epäilee pirkanmaalaista sähköurakoitsijaa petoksesta – firman tekemät asennukset laittomia

Urakoitsijan vilpillisyys voi viedä sähkötöiden teettäjältä vakuutusturvan. Akaalaiseen firmaan kohdistuvat petosepäilyt koskevat vuosia 2011-2014.

Valkeakoskella tutkitaan laajaa petoskokonaisuutta. Poliisi epäilee pirkanmaalaisen TTA Finland Oy:n tehneen lukuisia sähköurakoita ilman, että yhtiöllä tai sen asentajalla olisi ollut oikeutta tehdä sähkötöitä.

Suomessa sähkölaitteistoja saa asentaa ja korjata vain sellainen toiminnanharjoittaja, joka täyttää sähköturvallisuuslaissa asetetut vaatimukset. Mikäli asennustöitä suoritetaan ilman asetettuja vaatimuksia, työ katsotaan laittomaksi sähkötyöksi.

Jos sähkötyöt on tehty laittomasti, se aiheuttaa poliisin mukaan sähkötöitä teettänelle vaaran, että vahinkotilanteessa esimerkiksi vakuutusyhtiöllä on mahdollisuus olla maksamatta korvauksia.

Poliisilla on tiedossa TTA Finland Oy:n asiakastietoja niiden osalta, jotka ovat maksaneet työn yhtiön tilille laskun mukaisesti.

Poliisi kuitenkin epäilee, että yhtiö on tehnyt töitä myös siten, että maksut eivät ole ohjautuneet yhtiön tilille. Valkeakosken poliisi toivookin yhteydenottoa tällaista maksutapaa käyttäneiltä. Yhteydenotot pyydetään sähköpostilla osoitteeseen valkeakoski.sisa-suomi@poliisi.fi.

Poliisi neuvoo myös kaikkia niitä, jotka ovat teettäneet sähkötöitä TTA Finland Oy:n kautta,  tarkistuttamaan sähkötöiden asianmukaisuus valtuutetulla sähköurakoitsijalla.

Laittomiksi epäillyt asennukset on tehty vuosien 2011-2014 välisenä aikana. Yle Tampere ei tavoittanut yhtiön edustajia kommentoimaan asiaa.