1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

USA harkitsee uusia Pohjois-Korean vastaisia pakotteita

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. Yhdysvallat syyttää Pohjois-Koreaa kyberhyökkäyksistä ja katsoo, että sen ydinaseohjelman hillitsemisessä on epäonnistuttu.

Ulkomaat

Yhdysvalloissa lainsäätäjät ovat esitelleet lainsäädännön, joka laajentaisi Pohjois-Korean vastaisia pakotteita. Se asettaisi nykyistä tiukempia rangaistuksia kansainvälisille yhtiöille, jotka käyvät kauppaa Pohjois-Korean kanssa, uutistoimisto Reutersille kerrotaan.

Lakiehdotus mahdollistaisi sanktioiden asettamisen ihmisille ja yrityksille Yhdysvaltojen rajojen ulkopuolella, Reuters toteaa. Tämänhetkiset pakotteet koskevat enimmäkseen amerikkalaisia ja yhdysvaltalaisia yhtiöitä.

Aloitetta kannattavat uutistoimiston mukaan sekä republikaanit että demokraatit. Se vastaa Yhdysvaltojen kongressin huoleen viimevuotisista, Sonyn tytäryhtiöön Sony Picturesiin kohdistuneista kyberhyökkäyksistä, Reuters kirjoittaa. Yhdysvallat on syyttänyt hyökkäyksistä Pohjois-Koreaa. Se katsoo myös, että Pohjois-Korean ydinaseohjelman hillitsemisessä on epäonnistuttu kansainvälisesti.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi